КМДА Київська міська державна адміністрація


12 листопада 2021

19 листопада презентують проєкт Плану дій «Зелене місто» для Києва

19 листопада презентують проєкт Плану дій «Зелене місто» для Києва

19 листопада об 11:00 на платформі ZOOM для широкого кола експертів і представників громадськості презентують проєкт Плану дій «Зелене місто» для Києва.

Проєкт розроблено у співпраці з міжнародними компаніями WS Atkins International Ltd у партнерстві з Bilfinger Tebodin Україна та командою секторальних експертів у рамках Програми Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) «Зелені міста».

У рамках стратегічної оцінки проєкту документ оприлюднений для публічних консультацій. Проєкт сформовано з урахуванням зауважень та рекомендацій, отриманих під час попередніх консультацій щодо ключових екологічних та галузевих проблем, спільного бачення Зеленого міста, стратегічних цілей і пріоритетних дій.

Заключна сесія обговорення дозволить зацікавленим сторонам отримати додаткову інформацію щодо контексту Плану дій в цілому та сприятиме остаточному наданню коментарів і пропозицій на етапі громадських консультацій.

До участі запрошуються представники зацікавлених сторін проєкту: організації громадянського суспільства, що представляють інтереси громадськості відповідно до таких секторів, як: відходи, вода, енергетика, промисловість, сталий транспорт, сталий міський розвиток, екологія, адаптація та стійкість до змін клімату тощо; фахівці наукових і освітніх закладів, міжнародні організації, організації підтримки бізнесу, ЗМІ, секторальні комунальні підприємства та установи міста, відповідні департаменти КМДА.

Реєстрація на захід до 17 листопада включно – за посиланням: https://forms.gle/15s64ZDzWnmBqKFB6. Окреме посилання на вхід надійде на вказану в реєстраційній формі електронну адресу.

Після презентації усіх учасників буде запрошено надати письмові зауваження та коментарі щодо проекту Плану дій «Зелене місто» протягом наступних 2 тижнів під час громадських консультацій у рамках СЕО.

Додатково.

«План дій «Зелене місто» для міста Києва» розробляється у співпраці з міжнародними компаніями WS Atkins International Ltd у партнерстві з Bilfinger Tebodin Україна та командою секторальних експертів у рамках Програми ЄБРР «Зелені міста» за фінансової підтримки Швеції. Метою Плану є системне вирішення екологічних проблем у Києві. План дій «Зелене місто» стане інструментом залучення фінансування на довгостроковий сталий розвиток міста. У рамках Програми місто отримає фінансову підтримку ЄБРР на реалізацію першочергових ініціатив.

Нагадаємо, що Київ став 21-м містом, що приєдналося до мережі світових міст-учасників програми ЄБРР «Зелені міста» (https://www.ebrdgreencities.com/) у березні 2019 року, демонструючи прихильність до глобального порядку денного «зеленого розвитку». На сьогодні програмою охоплено понад 50 міст у країнах присутності ЄБРР.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.