КМДА Київська міська державна адміністрація


13 вересня 2017

ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОРУМ МІСТА КИЄВА

Українське кіно готове до інвестицій. Про це свідчать новостворені законодавчі ініціативи та реформи в галузі кінематографії України, зокрема підписані Президентом закони «Про Український культурний фонд» та «Про державну підтримку кінематографії в Україні».

Обговорення заходів підтримки українського «мувімейкерства», а також ролі якісної кінопродукції в суспільному і культурному житті міста стануть темою однієї з секцій Інвестиційного форуму міста Києва, який відбудеться 26 вересня у Конгресно-виставковому центрі “Парковий”.

Модератор секції «Київ як місто кіноіндустрії» Анна Паленчук, продюсер кіно і телебачення, ознайомить потенційних інвесторів та гостей столиці з можливостями міста у сфері кіноіндустрії, потенційними знімальними процесами у столиці та привабливими локаціями.

Чому варто знімати в Україні – знає запрошений спікер Вікторія Яромщук, відомий продюсер, експерт у сфері кіновиробництва, яка презентує на Форумі сучасний “анамнез” галузі.

Як позитивний приклад - досвід Грузії з уст спікерів Іракли Макацарія (кінопродюсер) та Давід Вашадзе (грузинська кінокомісія) про те, як залучити до країни інтерес зарубіжних кінокомпаній та про успіх законодавчого закріплення практики підтримки кіновиробництва.

Харизматичні фільммейкери: швейцарець Марк Рэймонд Уілкінс (автор фільму Bon Voyage, номінант на «Оскар-2017» за кращий короткий метр), спікер з Індії Рамджи Натариан (представник Travel masters India) надихнуть слухачів на створення якісно нового

конкурентоспроможного кіно.

“Київ - місто кіноіндустрії” як власне ініціатива – одна з моделей позиціонування та промоції столиці в контексті культурної дипломатії, розвитку зовнішнього і внутрішнього туризму.

Це майданчик інвестицій в майбутнє, оскільки завдяки реалізації нових підходів у державній підтримці кіноіндустрії, інвестиції у кінокартини сприятимуть виготовленню конкурентоспроможного на світовому ринку українського кінематографічного продукту.


Нагадуємо, що реєстрація на Форум відкрита до 16 вересня. А вже рівно за 2 тижні                26 вересня на платформі Форуму, який організовує Київська міська державна адміністрація, зустрінуться близько 500 представників бізнесу та інвестиційної спільноти, органів влади та засобів масової інформації.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.