КМДА Київська міська державна адміністрація


10 грудня 2018

Київ перейшов на міжнародну модель управління комунальними активами

Відтепер ефективність роботи комунальних підприємств, підпорядкованих КМДА, оцінюватиметься на основі фінансових показників, звіту про виконання середньострокового стратегічного плану та ключових показників ефективності. З цією метою Департаментом економіки та інвестицій розроблено відповідні методичні рекомендації, затверджені розпорядженнями КМДА. Про це розповіла директор Департаменту Наталія Мельник.

«Така модель менеджменту – це загальноприйнята ефективна міжнародна практика, органічна для бізнесового середовища та інвесторів. До того ж, такий підхід дозволить виконати задачі, визначені у Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року, міських цільових програмах та Програмі соціального та економічного розвитку міста Києва», – переконана Наталія Мельник.

Таким чином, починаючи з 2019 року, столичні комунальні підприємства подаватимуть проекти річних фінансових планів, розроблених на основі середньострокових стратегічних планів розвитку на три роки та звіти про їх виконання за період, що передує плановому.

«Це важливий крок, який наближає Київ до європейського бізнесового співтовариства та однозначно сприяє прийняттю інвестиційних рішень на користь столиці», – додала Наталія Мельник.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.