КМДА Київська міська державна адміністрація


8 січня 2019

У столиці облаштують п’ять перехоплюючих велопунктів

Перехоплюючі велосипедні пункти з прокату, обслуговування та тимчасового зберігання велосипедів з’являться в Оболонському, Деснянському, Голосіївському та Дарницькому районах міста Києва. Мережу велопунктів створюватиме товариство з обмеженою відповідальністю «Байк Бокс», що визначено переможцем проведеного інвестиційного конкурсу. Результати проведення інвестиційного конкурсу затверджені відповідним розпорядженням КМДА. Замовником проекту на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва є комунальне підприємство «Київський центр розвитку міського середовища».

Так, згідно з умовами інвестиційного конкурсу, перехоплюючі велопункти заплановано облаштувати за адресами: просп. Оболонський, 20, Парк «Муромець», вул. Академіка Тронька (біля Національного музею народної архітектури та побуту України), просп. Академіка Глушкова, 1 та на перетині просп. П. Григоренка та просп. Миколи Бажана.

Компанія-переможець має облаштувати велопункти зі збірно-розбірних тимчасових одноповерхових споруд із полегшених конструкцій без фундаменту та виконати роботи з благоустрою території зі встановленням лав для відпочинку, урн для сміття та вуличних ліхтарів.

Орієнтовна вартість створення об’єкта інвестування 3,7 млн грн. Остаточна ціна визначатиметься на підставі затвердженої в установленому порядку проектної документації.

Основним критерієм визначення переможця конкурсу була найкраща пропозиція щодо розміру внеску на створення мережі пунктів велосипедної інфраструктури столиці.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.