КМДА Київська міська державна адміністрація


12 червня 2019

Відбувся відбір проектів, які можуть реалізуватись за рахунок коштів ДФРР у Києві у 2020 році – Наталія Мельник

Відбувся відбір проектів, які можуть реалізуватись за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) у місті Києві у 2020 році. Проекти пройшли конкурсний відбір та оцінку регіональної комісії відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку. Оцінка проектів здійснена в електронному вигляді на сторінці офіційного веб-сайту Мінрегіону. Про це повідомила директорка Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник.

«Цього року на розгляд комісії було подано 25 проектів на загальну суму асигнувань за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку 2 256,9 млн грн. До цієї кількості входять також п’ять перехідних проектів із попередніх років у галузі будівництва доріг, системи водовідведення, об’єктів екологічної інфраструктури, реконструкції закладів освіти», – сказала Наталія Мельник.

За результатами оцінки до рейтингу також увійшли проекти спортивної інфраструктури: реконструкція фізкультурно-оздоровчого комплексу на вулиці Райдужній, 33-А у Дніпровському районі м. Києва; реконструкція стадіону середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 м. Києва на вул. Сулеймана Стальського, 26-А у Дніпровському районі та реконструкція стадіону школи № 256 на вул. Озерній, 2-А в Оболонському районі столиці.

Перелік відібраних проектів за результатом оцінки включає також реконструкцію Києво-Печерського ліцею № 171 «Лідер», завершення будівництва дитячого дошкільного навчального закладу на бульварі Вацлава Гавела,81-А, реконструкцію будівлі для розміщення дошкільного навчального закладу на вул. Генерала Тупикова, 27 та дошкільного навчального закладу № 306 на просп. Повітрофлотському, 40-А.

Тринадцять поданих проектів не відповідали основним умовам та критеріям відбору регіональною комісією інвестиційних програм і проектів, а отже – не оцінювались членами регіональної комісії.

«Таким чином, до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України для підготовки пропозиції щодо розподілу коштів державного фонду регіонального розвитку на 2020 рік буде направлено 7 проектів. Усі об’єкти, які будуть фінансуватись за рахунок Державного фонду регіонального розвитку, будуть забезпечені співфінансуванням із міського бюджету в необхідних обсягах», – зазначила Наталія Мельник.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.