КМДА Київська міська державна адміністрація


22 жовтня 2019

У столиці з’явиться музейна експозиція історії Труханового острова

У столиці облаштують музейну експозицію історії Труханового острова з супутньою інфраструктурою. До реалізації проекту залучать інвесторів. Про це йдеться у розпорядженні КМДА № 1820.  

Наповнення об’єкту інвестування визначатиметься за результатами підготовчих (передінвестиційних) робіт, які погоджуватимуться з профільним структурним підрозділом КМДА. За попередньою інформацією, об’єкт інвестування включатиме приміщення музейної експозиції, інвентарну та вбиральні. У музейній експозиції історії Труханового острова буде представлено різні періоди історії: дореволюційний, передвоєнний та сучасний. Музейна експозиція буде сформована з фотографій, знайдених артефактів та картографічних джерел, що розповідатимуть реальні цікаві історії, пов’язані з островом.

Замовником реалізації проекту за об’єктом, що потребує залучення інвестицій, визначено Центральний парк культури і відпочинку м. Києва. Комунальному підприємству «Київське інвестиційне агентство» доручено провести підготовку передінвестиційних робіт, а саме: розробку та погодження орієнтовних техніко-економічних показників, можливих передпроектних пропозицій та отримання висновків за проектом.

Територія облаштування об’єкта інвестування знаходиться на території Труханового острова у Дніпровському районі та має орієнтовну площу 0,07 га, що є частиною території та яка обліковується за Центральним парком культури і відпочинку м. Києва.

Постійно діюча конкурсна комісія по залученню інвесторів до фінансування будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва в установленому порядку проведе інвестиційний конкурс із залучення інвестора, зазначають в Департаменті економіки та інвестицій КМДА.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.