КМДА Київська міська державна адміністрація


6 листопада 2019

У столиці буде створений перший технопарк на базі університету

У рамках проекту співпраці ДНУ «Київський Академічний Університет» (КАУ) з німецькими колегами, які мають успішний досвід створення Інноваційного науково-технологічного парку «Berlin Adlershof», аналогічний простір може бути реалізований на базі Університету.
За словами директора Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталії Мельник, створення та розвиток наукових та інноваційних парків в місті Києві дозволить покращити інвестиційну привабливість столиці, прискорити інтеграцію сучасних високотехнологічних розробок у виробничу сферу та досягти максимального економічного ефекту для столиці в цілому.  

Науково-технологічний парк в Адлерсхофі («Berlin Adlershof») є одним із найуспішніших майданчиків для високих технологій в Німеччині та одним із найбільших медіа центрів Берліну. Український аналог такого технопарку планується назвати «Академ.Сіті» та розташовуватиметься він на території КАУ.
Наразі опрацьовується питання підготовки до підписання тристороннього Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між КМДА, Київський Академічний Університет та «Berlin Adlershof».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.