КМДА Київська міська державна адміністрація


13 грудня 2019

Внесено зміни до Програми економічного та соціального розвитку міста Києва на 2019 рік – Микола Поворозник

Внесено зміни щодо зменшення річних обсягів фінансування об’єктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту, включених до Програми економічного та соціального розвитку міста Києва на 2018-2020 роки в частині 2019 року. Відповідний проєкт рішення підтримали 70 депутатів під час сьогоднішнього засідання Київради. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами. скорочення видатків відбулось у таких галузях, як житлово-комунальне господарство, освіта, охорона здоров’я, соціальний захист і соціальне забезпечення, культура і мистецтво, фізична культура і спорт, зв’язок, телекомунікації та інформатика, державне управління, будівництво та регіональний розвиток. Вивільнені кошти будуть спрямовані на продовження будівництва дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар з електродепо у Подільському районі.

«Необхідність внесення змін пов’язана із змінами, внесеними до статті 30 закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» та пропозицій головних розпорядників бюджетних коштів», – пояснив Микола Поворозник.

Він зауважив, що відповідно до погоджених на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку поправок Департаментом економіки та інвестицій КМДА були підготовлені збалансовані додаткові пропозиції.

«Таким чином, у проекті рішення враховані перерозподіли видатків столичного бюджету по окремим головним розпорядникам бюджетних коштів, в межах бюджетних призначень, зменшені річні обсяги фінансування об’єктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту», – зазначив Микола Поворозник та додав, що крім того, враховано зменшення обсягів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.