КМДА Київська міська державна адміністрація


28 лютого 2020

Інвестиційна комісія підтримала реалізацію двох міських проєктів за позабюджетні кошти – Микола Поворозник

Будівництво пішохідного мосту між Оболонською набережною та островом Оболонським, а також спорудження флагштоку Державного прапору України на території меморіального комплексу на вулиці Лаврській, 27 за кошти меценатів підтримано на засіданні постійно діючої комісії із залучення інвесторів. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Комісія із залучення інвесторів схвалила пропозицію ТОВ «СІА» щодо можливості фінансування проектування та будівництва пішохідного мосту між Оболонською набережною та островом Оболонський, а також ініціативу фінансової участі благодійного фонду «Майбутній Київ» у будівництві флагштоку Державного прапору України на території Національного музею історії України у Другій Світовій війні за рахунок позабюджетних коштів. Реалізація цих проєктів не містить інвестиційної складової, тож вказані об’єкти після завершення їх будівництва та прийняття в експлуатацію будуть повністю зараховані до комунальної власності територіальної громади міста Києва», – зазначив Микола Поворозник.

За його словами, пішохідний мостовий перехід між Оболонською набережною та островом Оболонським в Оболонському районі столиці являтиме собою лінійну споруду, яка зв’яже існуючий парк «Наталка» із територією Оболонського острова, тим самим дасть змогу розширити зону відпочинку та рекреації міста Києва. Оболонська райдержадміністрація та Управління екології та природних ресурсів КМДА підтримали проєкт та заявили про свою готовність сприяти в його реалізації.

Будівництво споруди флагштока Державного прапора України передбачене проєктом реконструкції з благоустроєм на території Меморіального комплексу «Національний музей історії України у Другій світовій війні» на вул. Лаврській, 27 у Печерському районі.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.