КМДА Київська міська державна адміністрація


24 листопада 2020

З резервного фонду бюджету міста Києва виділено кошти на проведення аварійно-відновлювальних робіт у житловому будинку № 81 по вулиці Великій Васильківський

З резервного фонду бюджету міста Києва виділено кошти на проведення аварійно-відновлювальних робіт у житловому будинку № 81 по вулиці Великій Васильківський

З резервного фонду бюджету міста КиєваПечерській районній в місті Києві державній адміністрації виділено 1 082 867 грн для фінансування проведення аварійно-відновлювальних робіт у житловому будинку № 81 на вулиці Великій Васильківській у Печерському районі міста Києва, який постраждав внаслідок пожежі. Про це йдеться в розпорядженні КМДА №1832  від  19.11.2020 року.

На момент обстеження технічного стану несучих та огороджувальних конструкцій даху, сходових кліток першого і другого під’їздів та квартир фахівцями будівельної лабораторії комунального підприємства «Київжитлоспецексплуатація» встановлено, що в приміщеннях сходових кліток першого і другого під’їздів на стінах, стелі, сходових площадках та маршах є сліди зволоження водою внаслідок гасіння пожежі на даху будинку. Кроквяна система (крокви, стійки, підкоси, гребінь), більша частина покрівлі даху будинку обвалилася. Електрика в квартирах вимкнена через пошкодження дротів.

Для повноцінного відновлення експлуатаційних характеристик будинку на вул. Великій Васильківській №81 необхідно провести аварійно-відновлювальні роботи вентиляційних каналів, каналізаційних стояків, центрального опалення та утеплення перекриття. Крім того, відновлення потребує електрична мережа житлового будинку. Також буде замінено вікна сходових клітин.

Кошти з резервного фонду бюджету міста Києва виділено на поворотній основі.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.