КМДА Київська міська державна адміністрація


8 вересня 2021

Більше 30 спікерів із 14 країн: Інвестиційний форум міста Києва – 2021 збирає найкращих

Більше 30 спікерів із 14 країн: Інвестиційний форум міста Києва – 2021 збирає найкращих

10 вересня у КВЦ «Парковий» відбудеться Інвестиційний форум міста Києва. У заході візьмуть участь понад 30 спікерів із 14 країн світу, зокрема, мери європейських міст та представники муніципалітетів, урбаністи, міжнародні та українські інвестори, митці та експерти зі сталого розвитку. Відкриє Форум Київський міський голова Віталій Кличко.

Як повідомляє Департамент економіки та інвестицій, який є організатором Форуму, в рамках заходу відбудеться 5 дискусійних панелей. Учасники зосередяться на питаннях креативної трансформації та нових можливостях інвестиційно привабливих індустрій, стрімкого урбаністичного розвитку та збереження довкілля, сталого здоров’я спільноти, а також інструментах залучення інвестицій у проєкти Великого Києва.

Відкриє Форум сесія «Нові можливості інвестиційно привабливих індустрій: ривок через COVID-реальність. Світовий досвід. Наративи Великого Києву», присвячена пріоритетам розвитку Київщини та пошуку найефективніших шляхів креативної трансформації, які дозволять столиці та містам-супутникам стати більш розумними, екологічними, інвестиційно привабливими і стійкими до майбутніх викликів.

У панелі візьмуть участь Іван Вукович, мер столиці Чорногорії – міста Подгориця та Ельдар Азізов, мер міста Баку. Спікери розкажуть про переосмислення пріоритетів розвитку міст після пандемії коронавірусу, а координаторка системи ООН в Україні з гуманітарних питань Оснат Лубрані поділиться міжнародною експертизою та можливостями трансформаційних змін для досягнення Цілей сталого розвитку.

Історії успіху та кейси вдалих урбаністичних перетворень також презентують представники муніципалітетів Мадриду, Шанхаю, Кракова й відомі урбаністи Фаб’єн Гельцель зі Штутгарту та Кейс Донкерс з Ейндговена.

На дискусійній панелі «Інструменти залучення інвестицій у проєкти Великого Києва» йтиметься про шляхи підвищення інвестиційної привабливості столичного регіону на тлі зростаючої конкуренції за кредитні ресурси міжнародних фінансових інституцій. Окрему увагу буде приділено аналізу можливостей альтернативних джерел фінансування. Серед спікерів цієї панелі: Єжи Музик – заступник міського голови міста Краків із питань сталого розвитку, Сергій Круглик – керівник проєктного офісу «Київський муніципальний банк», Домінік Пателла – експерт Світового банку та Ніколас Камб’є – директор рейтингової агенції Scope Group.

Екологічні виклики, перед якими опинився Великий Київ, пошук точок зростання інвестицій в екологічну сферу та необхідні кроки для повернення столиці України статусу одного з найзеленіших міст Європи стануть топ-темами дискусійної панелі: «Адаптація до кліматичних змін: стрімкий урбаністичний розвиток та збереження довкілля». Участь в сесії візьмуть Денис Москаль – голова постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики, Грегорі Цуріс – радник Green Deal, представник Європейського Союзу в Україні, Людмила Циганок – президент Професійної асоціації екологів України, а також експерти з Іспанії і Великої Британії.

У рамках панелі «Стале здоров’я спільноти» учасники подискутують про наслідки пандемії COVID-19 для функціонування системи охорони здоров’я, зміну життєвих пріоритетів у населення, необхідні кроки та інвестиції у модернізацію та розвиток медичної і спортивної інфраструктури міста, а також заохочення мешканців столиці до здорового способу життя.

Роль креативних індустрій у формуванні економічного благополуччя сучасного міста, основні тенденції їх розвитку, фактори успіху та шляхи підвищення конкурентоспроможності обговорять у рамках сесії «Креативна трансформація: коди нової реальності». Учасниками дискусії стануть Юнг Су – експерт світових брендів, Дмитро Сидоренко – засновник фестивалю Atlas Weekend, художниця ZINAIDA та Тарас Тополя – лідер гурту «Антитіла».

Детальна програма Інвестиційного форуму міста Києва-2021 – за  посиланням: https://investinkyiv.com.ua/#program.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.