КМДА Київська міська державна адміністрація


27 лютого 2023

Працівники Департаменту пройшли навчальний курс щодо поводження з вибухонебезпечними предметами

Працівники Департаменту пройшли навчальний курс щодо поводження з вибухонебезпечними предметами

Працівники Департаменту економіки та інвестицій КМДА пройшли навчальний онлайн-курс «Правила поводження з вибухонебезпечними предметами» та отримали відповідні сертифікати.
Онлайн-курс розміщений на освітній онлайн-платформі «Зрозуміло!» https://courses.zrozumilo.in.ua/courses/course-v1:eef+EEF-033+dec2022/course/ та складається з п’яти коротких уроків, кожен з яких висвітлює головні питання про вибухонебезпечні предмети та правила поводження з ними.
Програма навчання розроблена Державною службою України з надзвичайних ситуацій спільно з Міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа» в рамках реалізації програми «Дивись під ноги! Дивись, куди ідеш».
Як зазначають в ДСНС, сьогодні 174 тисячі квадратних кілометрів, що становить 30% від загальної площі держави, потенційно забруднені та потребують проведення розмінування. Міни, розтяжки, гранати, нерозірвані снаряди та інші вибухові пристрої несуть смертельну загрозу. Саме Україна сьогодні є найбільшим мінним полем планети.
Тож навчання мінній безпеці цивільного населення, особливо на деокупованих територіях України, сприятиме підвищенню рівня обізнаності щодо ризиків, пов’язаних із поводженням із вибухонебезпечними предметами, та зведення до мінімуму людських жертв.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.