Звіт по роботі зі зверненнями громадян за 9 місяців 2016 року

На виконання вищезазначеного Указу Президента України у Департаменті розроблено та затверджено наступні документи:

  • план заходів Департаменту щодо виконання Указу Президента України від 07.02.2008 року № 109 “Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування” на 2016 рік (25.12.2015);
  • графік проведення особистого прийому громадян та прямих («гарячих») телефонних ліній директором Департаменту на ІІ півріччя 2016 року (03.06.2016);
  • план проведення нарад з працівниками, відповідальними за роботу із зверненнями громадян в структурних підрозділах Департаменту на 2016 рік (25.12.2015);
  • графік перевірки роботи зі зверненнями громадян структурних підрозділів Департаменту економіки та інвестицій на 2016 рік (25.12.2015);
  • графік звітування керівників структурних підрозділів Департаменту про роботу зі зверненнями громадян на 2016 рік (25.12.2015).

Графік проведення особистого прийому громадян та прямих (гарячих) телефонних ліній директором розміщено на офіційній сторінці Департаменту на сайті Київської міської державної адміністрації.

Також повідомляємо, що на виконання доручення керівника апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) В. Бондаренка від 29.08.2016 № 27722 Департаментом надано інформацію про відповідальну особу за організацію проведення директором особистого та виїзного прийому громадян та прямих («гарячих») ліній для поновлення на стендах у громадській приймальні Київської міської державної адміністрації

Реєстрація звернень громадян у Департаменті проводиться у системі електронного документообігу АСКОД.

Відповідно до вимог Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» від 02 липня 2015 року № 577 - VIII щодо електронного звернення та електронної петиції, на web - сторінці Департаменту економіки та інвестицій розміщена електрона адреса [email protected] для надсилання електронних звернень громадян. Також внесені зміни у Положення про відділ з питань контрольно – аналітичної та організаційної роботи та Посадові інструкції працівників відділу з питань контрольно – аналітичної та організаційної роботи в частині організації роботи з електронними зверненнями громадян.

За звітний період до Департаменту надійшло 923 звернень громадян, з них 639 було прийнято під час особистих прийомів, що проводяться співробітниками управління з питань пайової участі, 284 звернень були отримані поштою, із загальної кількості 119 колективних. У сумі до Департаменту за 9 місяців 2016 року звернулося 15622 громадян.

Результати аналізу звернень показують, що заявниками порушувались різні питання, чільне місце серед яких займає вирішення питань щодо пайової участі та розрахунку розмірів пайових внесків у створенні соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури м. Києва з приводу зміни функціонального призначення житлових приміщень на нежитлові, будівництва (реконструкції), перепланування об’єктів, інвестування будівництва нежилих приміщень, а також щодо оформлення договорів, видачі довідок про сплату пайових внесків, що становить 62 % від загальної кількості звернень громадян, що надійшли до Департаменту. Крім того, у зверненнях порушувались питання економічної, інвестиційної, житлової політики, будівництва та реконструкції, цінової політики та тарифів (зменшення цін на продовольчі товари, лікарські засоби та вироби медичного призначення, зниження тарифів на комунальні послуги), захисту прав споживачів, щодо проблемних питань діяльності хостелів, забезпечення киян та гостей міста рекламно – інформаційною продукцією про туристичний потенціал Києва, організації безкоштовних екскурсій по м. Києву на постійній основі для киян та гостей міста.

Зважаючи, що найбільша кількість звернень надходить з питань розрахунку пайових внесків на розвиток інфраструктури міста працівниками відповідного структурного підрозділу ведеться загальний та особистий прийом громадян в спеціалізованому приміщенні, під час якого проводиться роз’яснювальна робота та прийом заяв з відповідними документами. Терміни виконання таких документів скорочено до 10 робочих днів. Вживаються заходи для зручного та швидкого вирішення питань громадян.

За 9 місяців 2016 року укладено договорів про сплату пайової участі - 261 шт. та підготовлено довідок про сплату коштів на розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва – 274 шт. За звітний період надійшло 376,35 млн. грн. від сплати пайової участі, що становить 133,72 % від річного плану.

За звітний період до Департаменту економіки та інвестицій звернень від жінок, яким присвоєно звання «Мати-героїня», Героїв Радянського союзу та Героїв України не надходило. Надійшло 1 звернення від інваліда війни, 5 звернень від інвалідів ІІ групи, 5 від ветеранів праці, 7 від дітей війни, 2 від членів багатодітних родин та одиноких матерів та 2 від учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та осіб, що потерпіли від Чорнобильської катастрофи. У зверненнях порушувалися питання захисту прав споживачів, цінової політики та тарифів.

Крім того, питому вагу звернень становили звернення з питань цін, тарифів на житлово-комунальні послуги та захист прав споживачів.

Так, наприклад, за результатами опрацювання звернення громадянки Хромозіної Л. А. до голови Київської міської державної адміністрації Кличка В.В (від 08.06.2016 № Х-12251) щодо порушення Медцентром «КЕНКО» прав споживача, в частині доставки товару, що не відповідає замовленню, за сприянням управління цінової політики Департаменту громадянці було повернуто кошти у сумі 2 000,0 грн за неотримане замовлення (лист заявникові від 22.06.2016 № 050/20-5058); за результатами розгляду колективного звернення мешканців будинку за адресою: вул. Лариси Руденко, 10-б (від 18.02.2016 № 08/КО-1883) щодо надання неякісних та не в повному обсязі послуг з утримання будинку та прибудинкової території виконавцем послуг за сприянням управляння проведено перерахунки за зазначені послуги виконавцем послуг КП «Дирекція замовника з управління житловим господарством Дарницького району міста Києва» (лист замовнику від 02.03.2016 № 050/20-1835).

Також повідомляємо, що протягом 9 місяців 2016 року директором Департамент економіки та інвестицій було прийнято особисто 4 громадянина (Верес О.В. – лютий , Калініна В.П. - березень, Шедловський В.Ю. - квітень, Бура Т.І. - травень) з питань пайової участі , інвестування в реконструкцію житлових та нежитлових будинків, ремонту квартири. Всім громадянам були надані ґрунтовні роз’яснення в межах компетенції.

Крім того, протягом 9 місяців 2016 року заступником директора Департаменту - начальником управління цінової політики Яструбинський В.І. особисто прийнято 5 громадян (Гончарьонок Н.О., Данович В.С., Баляр І.М., Лозенко М.Т., Воєводко В.) з питань порушення прав споживачів, формування тарифів на послуги з утримання прибудинкових територій для житлових кімнат у гуртожитках, тарифів на житлово-комунальні послуги, проведення розрахунків за спожиту теплову енергію з ПАТ «Київенерго». Всім заявниками надані в межах компетенції роз'яснення.

Що зроблено для громадян міста у соціально – економічній сфері міста Києва

У звітному періоді 2016 року виконувалися роботи на передбачених Програмою економічного і соціального розвитку м. Києва об’єктах капітальних вкладень та капітального ремонту, спрямованих на поліпшення умов та якості життя киян, перелік яких формувався, першочергово, з врахуванням потреб громад на місцях.

У транспортній сфері продовжувалися роботи з:

  • будівництва під’їзної автомобільної дороги від Червонозоряного проспекту (поблизу примикання вул. Кіровоградської) до міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни);
  • реконструкції просп. Перемоги;
  • реконструкції вул. Васильківської на ділянці від Голосіївської площі до Амурської площі;
  • реконструкції просп. Миколи Бажана;
  • хімічного закріплення ґрунтів на окремих ділянках Сирецько-Печерської та Куренівсько-Червоноармійської ліній Київського метрополітену;

Придбано один сучасний трамвай «PESA» з низьким рівнем підлоги, який пристосований для перевезення пасажирів з обмеженою рухомістю, в тому числі інвалідів у кріслах–колясках.

Також, проводилися роботи з капітального ремонту 57 об’єктів шляхової мережі, 190 міжквартальних проїздів, 2-х ліфтів у надземних пішохідних переходах, мереж зовнішнього освітлення, 31 трамвайного вагону, фунікулеру, світлофорних об’єктів та 3-х об’єктів зливосточних мереж.

Крім того, за рахунок кредитних коштів ЄБРР здійснювалось оновлення та модернізація рухомого складу (отримано 1 новий тролейбус).

У сфері житлово-комунального господарства:

  • проводилися роботи з будівництва Другої нитки головного міського каналізаційного колектора в м. Києві (за звітний період виконано проходку тунельним способом діаметром три метри загальною протяжністю 128 метрів; внутрішню вторинну обробку поверхні каналізаційного колектору довжиною 2062 метрів, що складає 24% від загального обсягу виконаних робіт . В серпні виконувались підготовчі роботи – чеканення швів колектору;
  • виконувалися роботи в рамках проекту «Реконструкція споруд очистки стічних каналізаційних вод і будівництва технологічної лінії по обробці та утилізації осадів Бортницької станції аерації» (завершено підготовчі роботи на будівельних майданчиках. Продовжуються роботи з вивезення мулу та демонтажу конструкцій «Піонерних» мулових полів та влаштування насипів із піску на території попередньо звільнених «піонерних» мулових полів та території перспективного будівництва. На ділянці мулового поля №2, 5-го каскаду у с.Ревне, завершено роботи з влаштування залізобетонних конструкцій споруд випуску надмулової води, з улаштування залізобетонних конструкцій підпірної стіни; завершено роботи з влаштування дренажу вздовж підпірної стіни, перекладанню напірної каналізації. Виконуються роботи із завезення піску та влаштуванню тіла дамби);
  • проводилися протиаварійні роботи із укріплення зсувонебезпечного схилу Совської балки біля вул. П. Радченка у Солом’янському районі (виконано підготовчі роботи з улаштування під’їзних шляхів, перекладки електричного кабелю та підготовки будівельного майданчика. Укладено 550 м2 бетонних плит; виконано улаштування паль ПС (підпірна стіна)-1 45 шт, ПС-2 – 94 шт, ПС-3-72 шт. Виконано обв’язувальний пояс ПС-3 104 м3);
  • виконувалися роботи з реконструкції (протиаварійні роботи) підпірних стінок на схилі біля будинку № 14 на проспекті Червонозоряному у Солом’янському районі м. Києва (виконано комплекс першочергових протиаварійних заходів, а саме: розбирання зруйнованих гаражів, встановлення тимчасової підпірної стінки з фундаментних блоків та влаштування тимчасового пандуса для заїзду важкої техніки; розбирання монолітної обв’язувальної балки по ростверку, розбирання монолітного ростверку, монолітних з/б паль, монолітних дорожніх плит, тротуарного борта; виконано улаштування паль в обсязі ПС-1 110 шт та ПС-2 45 шт. Для виконання ІІ черги будівництва та визначення підрядної організації розпочато процедуру відкритих торгів);
  • продовжувалися роботи з будівництва каналізаційного колектора по вул. Стеценка з метою ліквідації КНС «Нивки»;
  • велися роботи з реконструкції каналізаційного колектора по вул. Дегтяренка в Оболонському районі (прокладено 25м колектору методом штольневої проходки);
  • виконувалися роботи із будівництва водопровідної мережі Д=1400 мм від вул. М. Гречка до Великої Кільцевої дороги (відновлено асфальтне покриття 4720 кв. м. дороги і тротуарів між вул. Північно-Сирецькою та вул. Котовського, здійснювалися роботи по прокладанню трубопроводу);
  • проведені роботи із заміни (реконструкції) та модернізації 68 ліфтів у житлових будинках міста Києва;
  • виконувалися роботи з термомодернізації будівель бюджетної сфери (завершено основні будівельні роботи у СЗШ №264 на вул. Оноре де Бальзака, 8-г; пусконалагоджувальні роботи, пов’язані з пуском тепла, будуть завершені після початку опалювального періоду до 30.10.2016);
  • проводилися роботи зі встановлення індивідуальних теплових пунктів в житлових будинках (будiвельно-монтажнi роботи завершено на 2 об'єктах, проводиться дослiдна експлуатацiя встановленого у 2015 роцi обладнання);
  • виконувалися роботи з капітального ремонту житлового фонду м. Києва (капітального ремонту 154 покрівель, 246 сходових клітин та заміни вікон у 161 будинку, утеплення та ремонту 83 фасадів, капітального ремонту 222 внутрішньобудинкових інженерних та електричних мереж, а також облаштування 45 ігрових та 73 спортивних майданчиків).

У сфері житлової політики в рамках реалізації заходів з будівництва (придбання) житла для черговиків квартирного обліку (в тому числі потерпілих від наслідків аварії на ЧАЕС, учасників АТО, членів родин Небесної сотні тощо) та відселення з аварійних будинків та гуртожитків укладено договори на закупівлю 48 квартир загальною площею 2965,7 кв. м, з них придбано 20 однокімнатних, 17 двокімнатних та 11 трикімнатних квартири;

У сфері благоустрою:

  • виконувалися роботи з реконструкції парку біля озера Тельбін у Дніпровському районі;
  • придбано спеціальної техніки для догляду за об'єктами зеленого господарства та пожежогасіння (електромеханічний інструмент, автомобiлi спецiального призначення (смiттєвози), трактори та екскаватори);
  • продовжувалися роботи з регулювання рівня води водойми озера Глинка з виконанням берегоукріплення та благоустрою південної її частини;
  • придбано 2 одиниці спеціалізованої техніки для утримання та обслуговування земель водного фонду;
  • проводився капітальний ремонт елементів благоустрою на зонах відпочинку Молодіжна, Центральна, Святошино, Пуща-Водиця, Передмістна Слобідка, Дитяча, Вербна, Венеція, на Русанівському каналі та пляжах Троєщина, Наталка;
  • завершено роботи з будівництва артезіанської свердловини малої продуктивності на вул. Освіти, 5;
  • виконано роботи на І та ІІ пускових комплексах (8 шт.) фонтанів у акваторії Русанівського каналу.

У соціальній сфері:

  • завершено роботи з реконструкції середньої загальноосвітньої школи №140 на вул. Львівській, 47/8 у Святошинському районі 
  • (ІІ пусковий комплекс), об'єкт введено в експлуатацію 29.08.2016;
  • продовжувалися роботи з будівництва дитячого дошкільного закладу на просп. Науки, 63-а у Голосіївському районі;
  • продовжувалися роботи з реконструкції дошкільних навчальних закладів № 193 на просп. Оболонському, 16-Г; № 533 на просп. Оболонському, 15-В, № 585 на вул. Маршала Малиновського, 1-Б; №260 на просп. Оболонському, 12-б;
  • проводилась реконструкція фасадів шкіл № 214 на просп. Оболонському, 9-а та №16 на вул. Вишгородській, 42/1;
  • здійснювалися роботи з будівництва середньої загальноосвітньої школи на розі вул. Лебедєва-Кумача і вул. Землячки (вул. Т. Яблонської) у Солом'янському районі та реконструкції нежилої будівлі на вул. Дегтярівській, 43-А для відновлення діяльності дошкільного навчального закладу у Шевченківському районі;
  • продовжувалось будівництво дитячого дошкільного закладу на діл. 36 у 10 мікрорайоні житлового масиву Осокорки;
  • продовжувалися роботи з проектування будівництва загальноосвітньої школи з басейном на діл. 65, 66 у 10-му мікрорайоні житлового масиву Осокорки та дитячого дошкільного закладу на діл. 36-Б у 4-му мікрорайоні жилмасиву Позняки у Дарницькому районі, реконструкції дошкільного навчального закладу № 486 на вул. Маршала Гречки, 20-Д у Подільському районі;
  • проводилися роботи з реконструкції приймального відділення та спеціалізованих відділень Олександрівської клінічної лікарні м. Києва, благоустрій території та протизсувні роботи на вул. Шовковичній, 39/1;
  • продовжувалися роботи з реконструкції приймального та спеціалізованих відділень Київської міської клінічної лікарні № 12 на вул. Підвисоцького, 4а у Печерському районі м. Києва;
  • здійснювалося проектування реконструкції амбулаторії лікарів сімейної медицини з прибудовою центру первинної медико-санітарної допомоги на вул. Гмирі, 8 та будівництва центру первинної медико-санітарної допомоги на вул. Вишняківській, 15 у Дарницькому районі міста Києва, а також реконструкції покрівлі з утепленням фасаду дитячої поліклініки № 2 на вул. М. Тимошенка, 14 у Оболонському районі;
  • виконувалися роботи з реставрації з пристосуванням споруд велотреку з благоустроєм прилеглої території в межах вул. Б. Хмельницького, М. Коцюбинського та В. Липинського у Шевченківському районі;
  • виконувалися роботи з реконструкції нежитлової будівлі з прибудовою для розміщення територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів м. Києва та центру ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів на вул. О. Теліги, 37-г;
  • продовжувалися роботи з реставрації з пристосуванням під розміщення Київської дитячої школи мистецтв № 2 ім. М. Вериківського об'єкта на вул. Воровського, 2 з прибудовою до нього концертної зали у Шевченківському районі;
  • продовжувалися роботи з реставрації та реабілітації з технічним переоснащенням і реконструкцією прибудови театрально-видовищного закладу культури «Київський національний академічний театр оперети» на вул. Червоноармійській, 53/3;
  • проводилися роботи з благоустрою частини території Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр».

По галузі охорона здоров’я:

  • придбано 100 одиниць спеціалізованих автомобілів;
  • проводилися роботи з капітального ремонту в закладах охорони здоров’я, а саме: здійснювалися роботи із благоустрою території, заміни вікон, капітального ремонту приміщень, фасадів, електромереж, покрівель, інженерних мереж.
  • Проводилися роботи з капітального ремонту об’єктів освіти, зокрема здійснювалися заміна вікон, капітальний ремонт приміщень, харчоблоків, інженерних мереж, електромереж, фасадів, покрівель, огорож, вхідних груп, благоустрій території, облаштування майданчиків у закладах освіти, відновлення груп у 23 дошкільних навчальних закладах у Голосіївському, Дніпровському, Оболонському, Подільському районі та Святошинському районах).
  • Крім того продовжувалися роботи з:
  • реконструкції частини антресольного поверху будівлі ремонтно-механічної майстерні під центр оброблення даних на вул. Дегтярівській, 37;
  • реконструкції будівлі на вул. Олійника, 21 під відділ (центр) надання адміністративних послуг апарату Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації.

У сфері містобудівної політики продовжувалися роботи з розробки плану зонування окремих частин м. Києва; з розробки та коригування матеріалів детальних планів та концепцій розвитку територій, містобудівних програм та іншої містобудівної документації, паспортів вулиць, міських вузлів, розробки техніко-економічних обґрунтувань галузевих та комплексних схем.

Що зроблено для громадян міста у туристичні сфері

За звітний період управлінням туризму Департаменту забезпечено функціонування київського міського туристичного порталу visitkyiv.travel з метою надання киянам та гостям м. Києва безкоштовної туристичної та супутньої інформації .

Проведено два фотоконкурси до Дня туризму у липні та вересні та 27 вересня 2016 року до відзначення Всесвітнього дня туризму та Всеукраїнського дня туризму вручені премії Kyiv Tourism Awards , що відзначила кращих у сфері туризму у таких номінаціях:

  • «Кращий туристичний оператор в'їзного іноземного туризму»;
  • «Кращий туристичний оператор з внутрішнього туризму»;
  • «Кращий готельний комплекс 5*»;
  • «Кращий готельний комплекс 4*»
  • «Кращий готельний комплекс 3*»;
  • «Кращий хостел»;
  • «Кращий ресторан національної кухні»;
  • «Краще екскурсійне бюро»;
  • «Краще висвітлення туристичних заходів у ЗМІ»;
  • «Кращий туристичний авіаперевізник»;
  • «Кращий в номінації подієвого туризму»;
  • «Кращий туроператор ділового туризму»;
  • «За особистий внесок у розвиток туризму м.Києва»;
  • «За розвиток активного/екстремального туризму».

Наразі Департаментом вживаються всі необхідні заходи для зручного та швидкого вирішення питань громадян, здійснюється постійний моніторинг за організацією роботи зі зверненнями громадян. З метою недопущення повторних звернень з порушеного питання, проводиться аналіз опрацювання зазначеного питання. Всі звернення розглядаються у встановлені терміни.

Файл документа: Додатки до звіту 9 місяців 2016.doc

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»