Головна  →  Новини  →  11 червня 2024

Аналітичний портал Києва: місто спільно з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» працює над створенням та наповненням інформаційного ресурсу

Аналітичний портал Києва: місто спільно з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» працює над створенням та наповненням інформаційного ресурсу

Місто за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» працює над впровадженням і наповненням Аналітичного порталу Києва. Наразі Київрада, структурні підрозділи КМДА та районні державні адміністрації в межах навчальних тренінгів вдосконалюють навички роботи з цією геоінформаційною системою. Про це повідомляє Департамент економіки та інвестицій, який спільно з Департаментом інформаційно-комунікаційних технологій є провайдером проєкту.

Так, Аналітичний портал Києва об’єднає в єдину інтелектуальну систему великі обсяги даних з усіх сфер життя столиці. Це допоможе аналізувати інформацію в розрізі «простір-час-ресурси» для прийняття щоденних управлінських рішень.

Система дозволить збирати, аналізувати та представляти отримані результати роботи у вигляді вебпорталів, вебкарт, вебзастосунків, дашбордів, а також формувати профільні звіти. Наприклад, у режимі реального часу за допомогою візуальної аналітики можна проаналізувати транспортну доступність, визначити найбільш завантажені маршрути руху громадського транспорту та розробити нові, що розвантажать трафік.

Київ є лідером серед українських міст за кількістю і видами послуг, що надаються. За допомогою Аналітичного порталу можна буде збирати дані за видами послуг, за кількістю, категорією населення або за локалізацією. Це дасть змогу оптимізувати роботу, підвищити ефективність надання послуг і покращити сервіс обслуговування в закладах.

Наразі Аналітичний портал Києва активно наповнюється. Уже створені демонстраційні дашборди за напрямами «Освіта», «Промисловість і наука», «Надання адміністративних послуг», «Внутрішньо переміщені особи», «Щільність населення» та «Покриття стільниковим зв’язком». Утім на період воєнного стану система працюватиме в режимі обмеженого доступу.

Нагадаємо, впровадження геоінформаційної системи аналізу даних і підтримки прийняття управлінських рішень «Аналітичний портал Києва» відбувається в межах Угоди між Києвом та Проєктом USAID «ГОВЕРЛА».

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»