Головна  →  Новини  →  21 грудня 2023

Програму економічного і соціального розвитку міста Києва на 2024-2026 роки презентовано на засіданні Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради

Програму економічного і соціального розвитку міста Києва на 2024-2026 роки презентовано на засіданні Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради

Програму економічного і соціального розвитку міста Києва на 2024-2026 роки презентовано Київській міській раді профспілок та керівникам членських організаційна сьогоднішньому засіданніКиївської міської тристоронньої соціально-економічної ради.

Як повідомили представники Департаменту на засіданні, Програма економічного і соціального розвитку міста Києва на 2024-2026 роки розроблена з урахуванням прогнозованих соціально-економічних показників та максимальної концентрації усіх ресурсів на протидію збройній агресії росії проти України, а також враховуючи суспільний запит на зміну підходів до формування бюджету і програмних документів в частині їх спрямованості на підтримку Збройних Сил України та інших сил оборони країни.

Основний акцент в документі зроблений на створенні безпечних умов проживання і перебування в місті, адаптацію учасників/ць бойових дій та внутрішньо переміщених осіб, створення умов для їх реінтеграції в соціум. Крім того, приділено увагу наданню соціальних, медичних і реабілітаційних послуг людям з інвалідністю. Враховано також особливості забезпечення стійкості господарства в умовах воєнного стану, створення зручного, безпечного та інклюзивного простору в усіх сферах життєдіяльності міста.

У 2024 році за Програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2024-2026 роки на капітальні видатки передбачено 13,3 млрд грн, із них на будівництво та реконструкцію – 6,6 млрд грн, на капітальний ремонт – 6,7 млрд грн.

У наступному році найбільше коштів спрямовується на реалізацію об’єктів в галузях: житлово-комунальне господарство – 5,2 млрд грн, транспорт, транспортна інфраструктура та дорожнє господарство – 3,4 млрд грн, освіта – 3,2 млрд грн, охорона здоров’я – 953 млн грн, соціальний захист та соціальне забезпечення – 279,3 млн грн.

Джерелами фінансування капітальних видатків на об’єкти будівництва, реконструкції та капітального ремонту є бюджет розвитку та цільові фонди бюджету міста Києва.

Оскільки субвенція на утримання та розвиток автомобільних доріг Державним бюджетом у 2024 році не передбачена - близько 1,0 млрд грн на капітальні видатки транспортна галузь не доотримає.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»