Головна  →  Новини  →  8 лютого 2024

Віталій Кличко: Столиця підписала Угоду з USAID про створення Аналітичного порталу Києва

Віталій Кличко: Столиця підписала Угоду з USAID про створення Аналітичного порталу Києва

Мер Києва Віталій Кличко у столичній мерії зустрівся з керівництвом Місії USAID в Україні на чолі з виконувачкою обов’язків директора Місії Теодорою Делл. Та підписав Угоду про наміри з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» про створення Аналітичного порталу Києва, що забезпечить подальший розвиток цифрової складової в управлінні містом і дозволить більш оперативно та якісно надавати послуги населенню.

«Сьогодні ми розпочинаємо ще один великий спільний проєкт, що об’єднає наші прагнення в розвитку місцевого самоврядування. Ефективної, незалежної, інклюзивної та сервісної інституції, підзвітної громаді. Підписання Угоди про наміри з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» – це підтвердження наших прагнень щодо розбудови місцевого самоврядування та співпраці з надійним і успішним партнером. Першим кроком стане створення Аналітичного порталу Києва. Це забезпечить подальший розвиток цифрової складової в управлінні містом. І дозволить більш ефективно, оперативно та якісно надавати послуги населенню. Співпраця в межах цього Проєкту відкриває для Києва нові можливості для реалізації інших спільних ініціатив. Зокрема, залучення досвіду експертів USAID», – наголосив Віталій Кличко.

Мер Києва зазначив, що в планах столичної влади і надалі розвивати цифрові сервіси та долучати громадян до визначення пріоритетів розвитку столиці, адже Київ – місто з відкритою системою управління. Віталій Кличко підкреслив, що завдяки впровадженню цифрових рішень, в період гострої фази повномасштабного вторгнення на Київщині, столиця змогла швидко налагодити основні процеси життєзабезпечення міста і безпеку її мешканців. Бо навіть у війну впроваджувала нові цифрові рішення.

«Кожен мешканець столиці на своєму смартфоні отримував сповіщення, які без перебільшення могли врятувати життя – про оголошення повітряної тривоги, про комендантську годину, про зміни руху муніципального транспорту, про роботу аптек, продуктових магазинів і пунктів видачі гуманітарної допомоги, режим роботи міських служб», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що сьогодні столиця продовжує цифровізувати публічні сервіси та розширювати мережу міських інформаційних систем і баз даних, щоб об’єднати в єдину аналітичну систему великі обсяги інформації та даних. Міській владі Аналітичний портал дасть можливість у режимі реального часу оцінювати ситуацію в будь-якій сфері життєдіяльності Києва. Оперативно вирішувати проблемні питання розвитку громади на основі об’єктивних і актуальних даних.

Після війни в Україні та відкриття доступу до Порталу мешканці столиці матимуть ще один інструмент для зручного отримання муніципальних послуг. А бізнес, донори та міжнародні партнери зможуть бачити потреби і перспективні сфери для інвестування у відновлення й розвиток Києва.

Мер Києва подякував партнерам з USAID за готовність ділитися досвідом, який сприяє ефективному діалогу влади і громади та побудові сильного, демократичного суспільства.

«Ця підтримка є свідченням нашої відданості прозорості, ефективності та сталому розвитку міст. Флагманський Проєкт USAID з децентралізації «ГОВЕРЛА» вже успішно працював із Львівською, Рівненською та Полтавською обласними адміністраціями над розробкою та використанням аналітичних порталів. Тепер і Київ зміцнює свою спроможність приймати обґрунтовані рішення для міського розвитку, готовності до надзвичайних ситуацій і добробуту громадян», – наголосила виконувачка обов’язків директора Місії USAID в Україні Теодора Делл.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»