Головна  →  Новини  →  23 лютого 2024

До опитувань на Платформі розвитку Києва долучились понад шість тисяч киян

До опитувань на Платформі розвитку Києва долучились понад шість тисяч киян

Від грудня минулого року понад шість тисяч киян пройшли опитування, опубліковані на Платформі розвитку Києва. Найбільш популярним у киян було опитування щодо якості надання адміністративних послуг. На ці запитання дали відповіді більше 1100 містян. Про це розповів директор комунальної науково-дослідної установи «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста» Сергій Павловський.

«Наприкінці минулого року в рамках виконання тематичного плану та на замовлення Департаменту економіки та інвестицій КМДА Інститут розробив та запустив Платформу розвитку Києва. Це дієвий інструмент, який допомагає діалогу влади і громади, адже тут кияни можуть не лише пройти опитування щодо напрямів міського розвитку, але і запропонувати свій проєкт, який сприятиме підвищенню комфортності життя в столиці», - сказав Сергій Павловський.

За його словами, найбільша кількість пропозицій від громади стосувалась оптимізації дорожньо-вуличної мережі міста, розширення переліку послуг ЦНАПів, розвитку та інклюзивності міського середовища та посилення участі молоді у прийнятті рішень щодо розвитку Києва.

За результатами завершених опитувань та отриманих пропозицій від киян відбулись секторальні обговорення за участі представників департаментів Київської міської державної адміністрації, експертів та громадськості. Після ретельного опрацювання вони можуть бути враховані та відображені у вирішенні питань розвитку столиці.

«Таким чином Платформа розвитку Києва може сприяти посиленню спроможності міської влади у вирішенні питань розвитку громади», - зазначив Сергій Павловський.

Наразі на Платформі тривають опитування та збір пропозицій щодо розвитку креативних індустрій та їх впливу на розвиток економіки, соціального підприємництва, сучасного міського театрального простору, а також щодо відновлення індустрії гостинності в столиці.

Долучитись до Платформи розвитку Києва можна за посиланням https://kyivdp.online/

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»