Головна  →  Новини  →  27 березня 2024

У столиці відбулась перша Всеукраїнська науково-практична конференція «PROКИЇВ»

У столиці відбулась перша Всеукраїнська науково-практична конференція «PROКИЇВ»

У столичній мерії відбулась І Всеукраїнська науково-практична конференція «PROКИЇВ», на якій студенти київських вищих навчальних закладів презентували своє бачення вирішення потреб і перспектив розвитку Києва в межах актуалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2027 року. Захід пройшов для комунікації перспективного розвитку міста в межах Платформи розвитку Києва, ініційованої Департаментом економіки та інвестицій КМДА.

Відкрив конференцію перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Сьогодні в межах заходу ми об’єднані єдиною метою – залучити науковий погляд талановитої молоді на виклики та перспективи розвитку нашого міста. Зокрема до актуалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2027 року, над якою вже розпочато роботу. У документі врахують заходи, орієнтовані на зменшення соціальних і безпекових наслідків російсько-української війни та відновлення економічного потенціалу столиці. Водночас стратегічні цілі розвитку Києва до 2027 року – підвищення рівня конкурентоспроможності економіки столиці, підвищення комфорту життя мешканців, розвиток культури та збереження історичної самобутності – залишаються актуальними. Київ, як столиця України, має залишатись амбасадором змін в епоху глобальних трансформацій», – сказав Микола Поворозник.

Він зауважив, що оновлена Стратегія зокрема буде спрямована на посилення безпеки в місті та стійкості до зовнішніх загроз; відновлення та стимулювання розвитку економіки на засадах SMART-спеціалізації та підтримку бізнесу. Також у Стратегії врахують відновлення й розвиток сталої й інклюзивної соціальної інфраструктури та житла; розвиток послуг із підтримки учасників бойових дій та їхніх сімей, постраждалих внаслідок збройної агресії; створення безпечного, комфортного, екологічного та інклюзивного міського середовища з урахуванням потреб різних категорій населення.

Доповіді молодих науковців і науковиць були присвячені трансформаційним змінам та можливим шляхам мінімізації наслідків і відновлення потенціалу в економіці міста, освіті, міській мобільності та доступності, в медичній, безпековій та соціальній сферах, що були спричинені широкомасштабним вторгненням російської федерації в Україну. Зокрема, йшлося про відновлення економічного потенціалу через розвиток соціального підприємства, питання освіти та перекваліфікації ветеранів війни, їх успішної реінтеграції в суспільство та повернення до мирного життя, створення міського безбар’єрного середовища, збереження і розвиток культурного надбання столиці.

Захід ініціював КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста». Участь у конференції взяли ректори та керівництво вищих навчальних закладів, доктори та кандидати наук, науковці, аспіранти, магістранти, студенти.

Секретар Київради Володимир Бондаренко вручив Подяки Київського міського голови ректорам вищих навчальних закладів за вагомий внесок у розвиток системи вищої освіти в Києві, високоякісну освітньо-наукову діяльність і професійну підготовку фахівців.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»