КМДА Київська міська державна адміністрація


11 вересня 2019

На Інвестиційному форумі міста Києва обговорять можливості для розвитку мистецького потенціалу регіону

На Інвестиційному форумі міста Києва обговорять можливості для розвитку мистецького потенціалу регіону

 

Розвиток ультрасучасного мегаполіса – Київської агломерації – головна тема Інвестиційного форуму міста Києва, що відбудеться 17 вересня 2019 року в Мистецькому Арсеналі. Значну увагу буде приділено мистецькому потенціалу та арт-частині як важливій складовій туристичної привабливості, а отже і економічного зростання регіону.

 

В рамках мистецької частини заходу відбудеться виставка робіт художників, що стали справжніми криголамами сучасного української мистецтва у світі. Це Сергій Святченко, Яна Бистрова, Марина Скугарєва, Роман Мінін, Арсен Савадов, Анатолій Криволап, Вінні Реунов, Олександр Ройтбурд, Василь Цаголов, Олег Тістол, Степан Рябченко, Юрій Соломко та Віктор Сидоренко. Більшість із них є представниками саме київської школи.

 

Куратором арт-частини виступить відомий український арт-дилер Ігор Абрамович. За його словами, сучасне мистецтво вУкраїні перебуває на стрімкому злеті. Воно є тією з небагатьох конкурентоспроможних галузей діяльності країни, високий рівень досягнень у якій було неодноразово підтверджено світовим співтовариством. Про це свідчить регулярна участь українських митців у престижних світових аукціонах і присутність українських творів у експозиціях провідних виставкових центрів і музеїв тощо.

 

«Проте, як будь-яка сфера, що динамічно розвивається, мистецтво потребує постійного притоку нових ідей від зацікавленої громади. Сприяння розвитку актуального вітчизняного мистецтва — важливий крок на шляху до світової інтеграції та презентації України як держави та Київщини як регіону з неабияким культурним і соціальним потенціалом», - наголошує Абрамович.

 

Мистецькі заходи цілком можуть стати справжнім «туристичним магнітом». Міжнародні й українські експерти представлять на форумі своє бачення щодо реалізації культурного потенціалу Київщини.

 

«Культурна привабливість Києва є незаперечною, але конкуренція між містами посилюється. Однією з цілей Великого Києва має бути спрощення доступу до об’єктів культури для всіх жителів регіону. Стратегія культурного розвитку повинна бути багатополярною і базуватися на двох основних передумовах: краща доступність великих символічних культурних пам’яток і відновлення віддалених культурних об’єктів», — коментує Олів’є Ведрін, французький політолог та президент Академії глобальних трансформацій у Києві

 

http://www.investinkyiv.com.ua/



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.