Головна  →  Новини  →  11 листопада 2019

На будівництво та реконструкцію об'єктів у сфері ЖКГ, освіти, культури та охорони здоров’я додатково спрямовано півмільярда гривень – Наталія Мельник

На будівництво та реконструкцію об’єктів в сфері ЖКГ, освіти, культури та охорони здоров’я додатково спрямовано півмільярда гривень. Відповідне рішення про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2018-2020 роки ухвалили депутати Київради під час сьогоднішнього засідання. Таким чином, на капітальні вкладення додатково спрямовано 551 млн грн, на капітальні ремонти – 398,9 млн грн.

«Ці кошти будуть спрямовані на будівництво та реконструкцію об’єктів транспортної інфраструктури, освіти, культури з метою завершення робіт у поточному році, а також наближення термінів реалізації проектів у наступних періодах. Крім того, додаткові гроші будуть направлені на виконання робіт із капітального ремонту житлового фонду, зокрема, заміну ліфтів у житлових будинках, об’єктів освіти, культури, охорони здоров’я тощо», – повідомила під час засідання Київради директор Департаменту економіки та інвестицій Наталія Мельник.

Вона також поінформувала про завершення робіт із термомодернізації дошкільних закладів «Монтессорі-сад» та «Ластівка», реконструкції школи № 42 на вулиці Хорольській, стадіону школи № 64, стадіону «Русанівець» та каналізаційного колектора на вул. Дегтяренка. Відкрито рух на новій ділянці Великої Окружної дороги, від проспекту Рокоссовського до вулиці Сім’ї Кульженків.

«У поточному році в столиці замінено 130 км трубопроводів, оновлено 31 парк та сквер, відремонтовано асфальтове покриття у 656 дворах, встановлено нове сучасне LED-освітлення на 350 об’єктах, у 14 закладах охорони здоров’я проведена термомодернізація будівель. Закуплено 13 одиниць сучасних тролейбусів», – зазначила Наталія Мельник.

Проєктом рішення «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням Київської міської ради від 21 грудня 2017 року № 1042/4049», підтриманим сьогодні депутатським корпусом, враховані обсяги субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в сумі 224,9 млн грн, а також обсяги субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту в сумі 14 млн грн та кошти державного фонду регіонального розвитку в сумі 307,3 млн грн.

Крім того, уточнені обсяги фінансування субвенції на утримання та розвиток автомобільних доріг. Враховано також 711 млн грн додаткових коштів спеціального фонду бюджету м. Києва на фінансування капітальних видатків у зв’язку з виконанням доходної частини бюджету міста Києва.

«Таким чином, загальний обсяг збільшення бюджетних асигнувань становить майже 1,3 мільярди гривень. До кінця року маємо завершити ще кілька важливих інфраструктурних об’єктів в місті і відповідно профінансувати роботи по ним», – зауважила Наталія Мельник.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»