Головна  →  Новини  →  12 листопада 2019

За Програмою соціального та економічного розвитку столиці у 2020 році найбільше коштів спрямують на ЖКГ, транспортну інфраструктуру та освіту – Наталія Мельник

Наступного року найбільше видатків із міського бюджету буде спрямовано на галузь ЖКГ, транспортну інфраструктуру та освіту. Про це в рамках презентації проєкту Програми соціального та економічного розвитку міста Києва на 2020 рік під час розширеного засідання Колегії КМДА повідомила директорка Департаменту економіки та інвестицій Наталія Мельник.

Загалом на капітальні видатки у 2020 році проєктом Програми передбачено 14,56 млрд грн.

«Це на 1 мільярд гривень перевищує початкові показники поточного року. Зокрема, видатки на будівництво та реконструкцію становлять майже 8,4 млрд грн. На капітальні ремонти закладено 6,18 млрд грн», – зазначила Наталія Мельник.

Таким чином, на продовження робіт за пріоритетними для міста об’єктами у сфері житлово-комунального господарства проєктом Програми на 2020 рік передбачено 5,2 млрд грн. Зокрема, 220 млн грн будуть спрямовані на систему очищення димових газів заводу «Енергія». Крім того, заплановано продовження робіт із реконструкції споруд першої черги Бортницької станції аерації у Дарницькому районі Києва, дюкерних переходів через річку Дніпро, каналізаційних та водопровідних мереж, теплових мереж і котелень, центральних теплопунктів тощо. Наступного року також продовжаться першочергові роботи на полігоні побутових відходів № 5 у селі Підгірці. Зокрема, на реконструкцію, технічне переоснащення та рекультивацію об’єкта передбачено 196,9 млн грн.

«За програмою співфінансування «70/30» заплановано виконання робіт із капітального ремонту житлового фонду. Для цього проєктом Програми передбачено 215 млн грн. До адресного переліку асфальтування внесено 680 дворів та міжквартальних проїздів. Заплановані також енергоефективні заходи, реконструкція та капітальні ремонти ліфтів та теплових мереж, облаштування ігрових та спортивних майданчиків», – повідомила Наталія Мельник.

Пріоритетом наступного року залишається реалізація великих інфраструктурних проєктів. Зокрема, завершення реконструкції Шулявського шляхопроводу. Крім того, буде продовжено будівництво Подільського мостового переходу через річку Дніпро, будівництво Великої окружної дороги на ділянці від проспекту Маршала Рокоссовського до вулиці Богатирської з будівництвом транспортної розв’язки в різних рівнях та будівництво метрополітену на житловий масив «Виноградар».

На виконання цих робіт, а також капітальних ремонтів шляхової мережі, мостів, шляхопроводів, зовнішнього освітлення та капітальний ремонт об’єктів метрополітену у 2020 році передбачено 5,1 млрд грн.

«На будівництво, реконструкцію та ремонт світлофорних об’єктів проєктом Програми передбачено 112 млн грн. Пріоритетом для міської влади є забезпечення безпеки дорожнього руху, зокрема, біля шкіл та дитячих садків. Загалом, на галузь освіти передбачено 2,6 млрд грн. У 2020 році планується завершити роботи по чотирьом дитячим садочкам, гімназії № 59 та стадіонам у шести школах Дарницького, Дніпровського та Оболонського районів», – зауважила Наталія Мельник.

Також проєктом Програми на 2020 рік у галузі охорони здоров’я передбачено 947 млн грн, культури і мистецтва – 544,4 млн грн, фізичної культури і спорту – 247,5 млн грн.

«Цього року при формуванні Програми на 2020 рік відбір об’єктів здійснювався за жорсткими критеріями. Суттєво зменшено кількість об’єктів, щодо яких відсутня проєктна та розпорядча документація. Це дозволить нам уникнути довгобудів та вчасно здати об’єкти в експлуатацію за умов збереження фінансування у передбачених обсягах», – зазначила директорка Департаменту економіки та інвестицій Наталія Мельник.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»