Головна  →  Новини  →  19 грудня 2019

Порядок залучення пайової участі в місті Києві приведено у відповідність до останніх змін у законодавстві

Внесення змін до діючого Порядку залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі замовників у розвитку інфраструктури міста Києва підтримали депутати під час сьогоднішнього засідання Київради.
Підготовка документу та внесення змін до діючого Порядку залучення пайової участі в місті Києва зумовлена необхідністю приведення діючого Порядку у відповідність до останніх змін в законодавстві, зокрема прийняттям Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні» від 20.09.2019 № 132-IX.
Відповідно до прикінцевих положень даного Закону виключено частину п’яту статті 30 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», що передбачає зменшення пайового внеску на інженерні мережі (об’єкти), а також  встановлено нову методику розрахунку розміру пайового внеску.
Таким чином, проєкт рішення було підготовлено з урахуванням вищенаведених змін. Зокрема, згідно норм Закону, в порядку доповнено перелік об’єктів, замовники будівництва яких не залучаються до пайової участі. Також виключено пункти порядку, які передбачали зменшення пайового внеску на вартість збудованих та переданих до комунальної власності територіальної громади м. Києва інженерних мереж та об’єктів соціальної сфери – садочків, шкіл тощо.
Крім того, новим Порядком приведено у відповідність до Закону № 132-ІХ методику розрахунку та розміри пайової участі. Так, розмір пайового внеску буде складати: для нежитлових будівель та споруд – 4% загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта; для житлових будинків – 2% вартості будівництва об’єкта, що розраховується відповідно до основних показників опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України, затверджених Мінрегіоном.
За словами директора Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталії Мельник, враховані останні зміни законодавства у Порядку залучення пайової участі в місті Києві дозволять укладати договори та залучати кошти пайової участі до бюджету міста Києва в рамках перехідного періоду.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»