Головна  →  Новини  →  14 квітня 2020

У Києві створюють Централізовану закупівельну організацію

Проєкт рішення про створення Централізованої закупівельної організації проходить процедуру погодження в постійних комісіях Київради. Про це під час відеоконференції з питань механізмів впровадження змін до тендерного законодавства України повідомила директорка Департаменту економіки та інвестицій Наталія Мельник.

Проєкт рішення Київської міської ради «Про утворення комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Централізована закупівельна організація міста Києва» зареєстровано за поданням Київського міського голови Віталія Кличка 18 липня 2019 року.

«Централізована закупівельна організація – це юридична особа-замовник, яка буде відповідно до Закону «Про публічні закупівлі» організовувати і проводити процедури закупівель та закупівлі, також і за рамковими угодами, в інтересах органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, які відповідно до Закону є замовниками, розпорядниками, одержувачами коштів бюджету міста Києва, без мети отримання прибутку», – повідомила Наталія Мельник.

Відповідно до статті 1 нової редакції Закону, централізована закупівельна організація може укладати в інтересах замовників рамкові угоди, застосування яких надає можливість замовникам забезпечити економію часу та адміністративних ресурсів, закуповуючи товари та послуги на строк до 4 років, при цьому витративши час та ресурси ЦЗО на забезпечення укладання рамкових угод лише один раз.

«Переваги створення ЦЗО є очевидними. По-перше, це дозволить економити кошти за рахунок зниження операційних витрат та економії від масштабу, підвищити ефективність використання ресурсів, стандартизувати закупівлі та вдосконалити професійний  рівень їх проведення», – зазначила Наталія Мельник.

Загалом під час відеоконференції було розглянуто понад п’ятдесят запитань від структурних підрозділів КМДА, що стосувались змін та нововведень у зв’язку з набуттям чинності Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель» 19 квітня 2020 року.

Захід був організований Департаментом економіки та інвестицій КМДА спільно з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, ДП «Прозорро» та електронним майданчиком «SmartTender.biz».

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»