Головна  →  Новини  →  15 квітня 2021

П’ята сесія міжнародного форуму Державно-приватного партнерства ЄЕК ООН буде присвячена якісному відновленню життя громад після пандемії COVID-19

П’ята сесія міжнародного форуму Державно-приватного партнерства ЄЕК ООН буде присвячена якісному відновленню життя громад після пандемії COVID-19

Представники Департаменту економіки та інвестицій КМДА візьмуть участь у П’ятій сесії міжнародного форуму Державно-приватного партнерства Європейської економічної комісії ООН «Якісне відновлення завдяки впровадженню державно-приватних партнерств, спрямованих на потреби людей», який  відбудеться 22-26 квітня 2021 року у Женеві, Швейцарія.

 Захід присвячений стратегії якісного відновлення економіки та вирішенню критичних соціальних проблем, що виникли через пандемію COVID-19. Крім того, учасники форуму розглянуть методологію оцінки ЄЕК ООН проєктів ДПП, за якою визначається першочерговість та ефективність заходів, спрямованих на задоволення потреб населення, а також визначать інструменти для сприяння прискоренню якісного відновлення після пандемії та механізми підвищення стійкості незахищених громад.

 У боротьбі з пандемією, незважаючи на те, що минуло більше року, багато держав-членів ЄЕК ООН все ще вводять локдауни та карантинні обмеження. Це призводить до значних збитків для національних економік.

Проте, як зазначають в Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), рятуючи національну економіку, «слід унеможливити повернення до екологічно згубних інвестиційних моделей та видів діяльності». Таким чином, дедалі більше урядів країн оголошують про свій намір впровадження так званого «якісного відновлення».

Так, «якісне відновлення» має бути спрямоване на досягнення п’ятьох ключових результатів. Зокрема, мова йде про збільшення доступу до сервісів, зменшення соціальної нерівності, підвищення економічної ефективності, розширення можливостей жінок, сприяння екологічній стійкості та більш дбайливому ставленню до навколишнього середовища. Також «якісне відновлення» життя громад передбачає широке залучення зацікавлених сторін до реалізації проєктів.

Під час сесії будуть розглянуті найкращі практики проєктів «якісного відновлення», які узгоджуються з п’ятьма результатами державно-приватного партнерства.

В рамках заходу представники місцевих органів влади та міських адміністрацій обговорять потреби та заходи щодо захисту вразливих членів їхніх громад та важливі проєкти в критичних сферах: охороні здоров’я, продовольчій безпеці, водопостачанні, поводженні з відходами та економіки замкненого циклу, інноваціях та зайнятості.

Захід відбудеться в онлайн форматі. Програма заходу – за посиланням https://unece.org/ppp/forum5

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»