КМДА Київська міська державна адміністрація


20 березня 2022

На міжнародній виставці MIPIM-2022 у Каннах відбулись заходи на підтримку України

На міжнародній виставці MIPIM-2022 у Каннах відбулись заходи на підтримку України

На міжнародній виставці нерухомості MIPIM-2022 пройшли заходи на підтримку України в її боротьбі з російським агресором. На стенді, який мав би презентувати українські інвестиційні проекти в галузі нерухомості, відбулась програма на підтримку України за участі мерів європейських міст, представників міжнародного бізнесу та іноземних медіа. Виставка відбулася з 15 до 18 березня у місті Канни, Франція.
У перший день роботи MIPIM-2022 стенд України відвідав президент Французької Республіки у 2012 - 2017 роках Франсуа Олланд. У своєму зверненні він зазначив, що питання безпеки України є головним на світовій арені та підкреслив, що війна, яку розв'язала Росія, змусила кожного переосмислити підходи до життя та ведення бізнесу.
За ініціативи мера Вільнюса пана Ремігіюса Шимашюса, який напередодні російського вторгнення, 23 лютого 2022 року, відвідав Київ, відбулась зустріч, на якій обговорювали шляхи допомоги Україні та українцям. За його словами, протягом тижня від початку війни за підтримки громади Вільнюса було зібрано 25 млн євро на потреби української армії.
Головною подією другого дня виставки стала зустріч лідерів міст та бізнесу на стенді України. Слова підтримки українському народові у його боротьбі за незалежність висловили мери польських міст Познані та Гдині, віце-мер Мадрида, мер Риги та інші, а також представники міжнародного бізнесу. Учасники заходу та гості стенду залишили слова підтримки у книзі "Stand with Ukraine".
Із метою оперативного збору коштів на допомогу українській армії на головних банерах стенду України було розміщено QR коди з посиланнями на рахунки Збройних Сил України, Фонду «Повернись Живим», громадської ініціативи Army SOS, Фонду CEO Сlub Ukraine та Посольства України у Французькій Республіці.
Цього року на MIPIM-2022 мала бути представлена велика делегація українського бізнесу. Зокрема, свої проекти готові були презентувати такі компанії як «Торонто-Київ», «КРЕАТОР-БУД», UDP, Dragon Capital, «Промприлад.Реновація», Stoic Group, Altis Holding, «Інтергал-Буд», DELTA Ukraine.
Разом з тим, організатор виставки MIPIM – компанія RX France підтримала Україну. Російського павільйону на MIPIM-2022 не було.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.