Головна  →  Новини  →  26 серпня 2022

Підбито підсумки реалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року в частині 2021 року

Підбито підсумки реалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року в частині 2021 року

Департамент економіки та інвестицій КМДА підбив підсумки виконання у 2021 році Плану заходів на 2021-2023 роки з реалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року та оцінки результативності її реалізації. Підготовлені звіти затверджено депутатами Київської міської ради під час пленарного засідання. 

Так, у рамках Стратегії-2025 у 2021 році було заплановано до реалізації 41 проєкт орієнтовною вартістю майже 13,5 млрд грн. Фактичне їх фінансування склало понад 8,5 млрд грн. Це понад 63,3% орієнтовного планованого обсягу.

На реалізацію Програми з підвищення рівня конкурентоспроможності економіки м. Києва, яка містить такі напрями як: промисловість та розвиток, інвестиції та туризм, у 2021 році було спрямовано понад 81,3 млн грн. 

У рамках реалізації проєктів Програми 300 суб’єктам підприємництва, які отримали кредити на суму 932 млн грн, було надано фінансово-кредитну підтримку у розмірі 31,26 млн грн. Також оцифровано 50 тис. інвентаризаційних справ для їх внесення до електронної бази даних технічної документації на об’єкти нерухомого майна м. Києва. 

Фактичне фінансування Програми «Підвищення комфорту життя мешканців м. Києва» становило 8,2 млрд грн. Ці кошти були спрямовані на реалізацію масштабних проєктів у сферах житлово-комунального господарства та транспорту, охорони здоров’я, освіти та соціального захисту, екополітики та безпеки населення тощо. 

У рамках Програми здійснювалося відновлення магістральних систем водовідведення та водопостачання міста Києва, придбано 9 трамвайних вагонів та здійснено поставку 39 автобусів. Завершено будівельні роботи з реконструкції вулиць Андріївської та Пейзажної алеї, колектору дощової каналізації від вул. Вересневої – вул. Російської до вул. Тростянецької та підземного пішохідного переходу на вул. Зої Гайдай біля будинку № 5. Тривали роботи з будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро, автомобільної дороги на ділянці між вул. О. Довбуша та просп. Броварським, з реконструкції вул. Стеценка від просп. Палладіна до Інтернаціональної площі, транспортної розв’язки на перетині Дніпровської Набережної та просп. Возз’єднання. Також велися роботи з розвитку комплексної системи відеоспостереження та систем забезпечення безпеки, яка на початок 2022 року налічувала 7848 камер відеоспостереження.

Реалізовувались проєкти, спрямовані на забезпечення екологічної безпеки та збереження природних ресурсів. Зокрема, велися роботи з реконструкції та технічного переоснащення полігону твердих побутових відходів № 5 в с. Підгірці, з розвитку зелених зон у місті, а також системи роздільного збору та вторинної переробки побутових відходів.

Значні ресурси були спрямовані на реалізацію проєктів у соціальній сфері. Зокрема, особлива увага була приділена дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, щодо забезпечення їх житлом: придбано майнові права на 38 квартир загальною площею 1905,05 кв. м на суму 48,2 млн грн.

Крім того, здійснювалося забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов: придбано майнові права на 120 квартир для громадян, загальною площею 8 382,78 кв. м. та укладено 106 договорів про придбання житла на умовах співфінансування загальною площею 6 647,24 кв. м.

У рамках реалізації проєктів із забезпечення здорового способу життя киян поводилися  роботи з розвитку закладів охорони здоров’я та приведення їх у відповідність до сучасних потреб. Зокрема, виконувалися будівельні роботи на 8 об’єктах та проєктні роботи на 11 об’єктах охорони здоров’я. Проводилася реконструкція фізкультурно-оздоровчого комплексу на вул. Райдужній, 33-А, реставрація комплексу стадіону «Старт» та реконструкція комплексної дитячо-юнацької спортивної школи № 15 на вул. Маршала Якубовського, 7-А. 

Активно реалізовувався проєкт із розвитку мережі закладів освіти. Зокрема, завершено будівництво та введено в експлуатацію заклад дошкільної освіти на вул. Бахмацькій, 35 і 3 заклади загальної середньої освіти: № 22 на просп. Відрадному, 36-в, № 179 на просп. Голосіївському, 120-В та гімназія № 59 (І черга) на вул. Великій Китаївській, 85.

За Програмою «Збереження історичної самобутності та розвиток культури в м. Києві» було передбачено реалізацію 3 проєктів розвитку, фактичне фінансування яких становило 293,9 млн грн. Зокрема, кошти були спрямовані на заходи зі збереження об’єктів культурної спадщини міста Києва та забезпечення галузі «Культура» та креативних індустрій сучасною інфраструктурою.

Оцінка результативності реалізації Стратегії-2025 у 2021 році здійснювалась за рівнем досягнення 193 індикаторів, із яких високий та середній рівні забезпечено за 76 та 57 індикаторами, відповідно. 

Таким чином, виконання Плану заходів, а також заходів інших середньострокових програмних документів, які здійснюються в рамках Стратегії-2025, забезпечило у 2021 році результативність досягнення індикаторів реалізації Стратегії на 68,9% від запланованого рівня. 

На виконання проектів, зокрема, вплинули карантинні обмеження через COVID–19 та відсутність або недостатність рівня бюджетних асигнувань (секвестр бюджету).

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»