Головна  →  Новини  →  28 листопада 2022

Віталій Кличко онлайн відкрив Київський інвестиційний форум, що відбувається сьогодні в Брюсселі: Єдина, стабільна та потужна Європа неможлива без вільної та успішної України

Віталій Кличко онлайн відкрив Київський інвестиційний форум, що відбувається сьогодні в Брюсселі: Єдина, стабільна та потужна Європа неможлива без вільної та успішної України

Мер Києва Віталій Кличко виступив онлайн на відкритті Київського інвестиційного форуму, що відбувається сьогодні в Брюсселі. Організувати такий форум і зібрати потенційних інвесторів, які хочуть допомогти Києву та Україні, запропонував мер Брюсселя Філіп Клозе.
«На жаль, не можу сьогодні бути з вами особисто. Ситуація в Києві та Україні, ті виклики, які потрібно оперативно долати, вимагають моєї присутності в Києві. Вперше форум відбувається за межами Києва. І це символічно, що перший закордонний інвестиційний форум Києва проходить саме в Брюсселі, в серці Європи. Бо в європейській родині бачать своє майбутнє кияни та всі українці», – сказав Віталій Кличко та подякував меру Брюсселя Філіпу Клозе, Торговій палаті та Спілці підприємців Брюсселя за пропозицію провести інвестфорум у Брюсселі, а також за допомогу в його організації.
Мер Києва зазначив, що сьогодні українці захищають свій європейський вибір в кривавій війні з російським агресором, який прийшов на українську землю. А також захищають європейські цінності, мир та стабільність на всьому європейському континенті.
Він подякував партнерам і друзям, які надають Києву допомогу – економічну, фінансову, гуманітарну. Зокрема, Віталій Кличко подякував місту Брюсселю і меру міста Філіпу Клозе – за карети швидкої допомоги, медичне обладнання, гуманітарну допомогу, підтримку українців, які рятувалися від війни.
Київський інвестиційний форум, який відбувається в Брюсселі, зібрав понад 300 учасників – представників європейських інституцій, муніципалітетів, міжнародних інвестиційних фондів та фінансових організацій, європейського бізнес-середовища.
Беруть у ньому участь, зокрема, і мери Брюсселя, Парижу, Гельсінкі, Сараєво, Риму, Познані, Ліону, Риги, Подгориці, Вільнюсу, Єврокомісар ЄС з питань юстиції Дідьє Рейндерс, регіональний директор Міжнародної фінансової корпорації у Центральній та Східній Європі Рана Карадшех-Хаддад, голова офісу Європейського інвестиційного банку в Україні Жан Ерік де Загон, заступник генерального директора Генерального директорату з питань сусідства та розширення Європейської комісії Катаріна Матернова, засновник Klitschko Ventures Володимир Кличко, директор Google.org у країнах Європи, Середнього Сходу та Африки Роан Барнет. А також посли 18 іноземних держав в Королівстві Бельгія (Австрії, Хорватії, Чехії, Данії, Естонії, Франції, Німеччини, Греції, Ірландії, Литви, Люксембургу, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Нідерландів, США, Великобританії та Угорщини) та представники дипломатичних місій Італії й Японії.
https://youtu.be/ITaZQNzXyCQ

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»