КМДА Київська міська державна адміністрація


29 листопада 2022

Київ підписав меморандум із Європейським інвестиційним банком про співпрацю в реалізації міських інвестиційних інфраструктурних проєктів

Київ підписав меморандум із Європейським інвестиційним банком про співпрацю в реалізації міських інвестиційних інфраструктурних проєктів

Київ підписав меморандум із Європейським інвестиційним банком про співпрацю в реалізації міських інвестиційних інфраструктурних проєктів та залучення фінансових ресурсів на першочергову підтримку критичної інфраструктури столиці. Церемонія підписання відбулась в рамках Інвестиційного форуму міста Києва-2022: «Великий Київ: Стійкість. Інновації. Сталий розвиток».
Сторони домовились про співпрацю у підготовці, фінансуванні та реалізації потенційних інвестиційних проєктів, реалізація яких є пріоритетною для міста Києва у період війни та пов’язаних із нею обмежень.
Зокрема, йдеться про можливість закупівлі послуг для модернізації рухомого складу Київського метрополітену як проєкт для пріоритетних інвестицій, орієнтованою вартістю 450 мільйонів євро, сказано в документі.
Сьогодні за участю Європейського інвестиційного банку готується до реалізації проєкт «Київський міський електротранспорт», впровадження якого розпочнеться у 2023 році.
Крім того, у рамках Інвестиційного форуму міста Києва-2022 досягнуто домовленості з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку щодо підготовки проєктів у напрямах енергетичної безпеки, фінансуванні екстреної ліквідності комунальних активів, компенсації втрат імпорту та інших заходів для забезпечення стійкості і стабільної життєдіяльності української столиці, орієнтовною вартістю 100 млн євро.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.