Головна  →  Новини  →  30 травня 2023

В рамках суспільного діалогу відбулась презентація основних напрямів фінансування галузей економіки та розвитку Києва у 2023 році

В рамках суспільного діалогу відбулась презентація основних напрямів фінансування галузей економіки та розвитку Києва у 2023 році

Для Київської міської ради профспілок в рамках суспільного діалогу презентували основні напрями фінансування галузей економіки та розвитку Києва у 2023 році. Зокрема, йшлося про напрями використання бюджетних коштів за Програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки.
Як повідомила директор Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник, в поточному році на капітальні видатки передбачено 19,2 млрд грн, з них на капітальні вкладення 9 млрд 629,3 млн грн, на капітальний ремонт - 9 млрд 644,1 млн грн.

За напрямами використання бюджетних коштів найбільші асигнування - 8,3 млрд грн спрямовуються на транспортну галузь, 6,8 млрд грн – на житлово-комунальне господарство та 2,07 млрд грн – на охорону здоров’я.

«Продовжується реалізація великих інфраструктурних проєктів, зокрема це створення Київської окружної дороги з метою вирішення питання переправлення транзитного транспорту в об’їзд міста та покращення міського трафіку, будівництво та капремонт доріг та транспортних розв’язок, будівництво метрополітену на Виноградар», - повідомила Наталія Мельник.

Також вона поінформувала про заходи в сфері житлово-комунального господарства, які реалізовуватимуться за кошти міського бюджету цього року. Зокрема, йдеться про забезпечення локалізації негативного впливу на довкілля полігонів твердих побутових відходів, реконструкцію каналізаційних колекторів та об’єктів водопостачання, реконструкцію систем очистки стічних вод та систем очистки димових газів. Крім того, кошти також спрямовуються на об’єкти, що потребують відновлення після пошкодження внаслідок військової агресії російської федерації.

«Враховуючи виклики сьогодення, пов’язані із загрозами ракетних ударів, кошти спрямовуються на капітальний ремонт найпростіших укриттів та захисних споруд цивільного захисту у житловому фонді. Крім того, беручи до уваги проблеми в енергетичному комплексі міста Києва, пов’язані із значними пошкодженнями енергогенеруючих об’єктів внаслідок ракетних влучань, гостро постало питання втілення енергозберігаючих заходів на об’єктах житлового фонду. Тому кошти також направляються на впровадження енергоефективних заходів: утеплення фасадів, заміну вікон та ремонт покрівель, капітальний ремонт інженерних мереж тощо», - зазначила Наталія Мельник.

В рамках виконання Програми в галузі охорони здоров’я, у 2023 році заплановано реконструкції та капітальні ремонти, зокрема, реконструкція будівель Київського міського перинатального центру, будівель з добудовою додаткового корпусу для розміщення центру нейрореабілітації учасників учасників АТО Київської міської клінічної лікарні №11, капітальні ремонти трьох поверхів Київського міського центру нефрології та діалізу та будівель міського госпіталю ветеранів війни для відновлення лікування та реабілітації військовослужбовців.

Наталія Мельник також зауважила про те, що в рамках підвищення рівня безпеки в закладах охорони здоров’я заплановані капітальні ремонти найпростіших укриттів та захисних споруд цивільного захисту, протипожежні заходи, будівництво артезіанських свердловин.

Підбиваючи підсумки презентації, директор Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник зазначила, що при формуванні переліку об’єктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту в першу чергу забезпечувались асигнуваннями об’єкти критичної інфраструктури, об’єкти, що забезпечують стале функціонування міського господарства та безпеку життєдіяльності тощо.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»