Головна  →  Новини  →  6 липня 2023

Працівники КМДА, підпорядкованих комунальних підприємств та РДА пройшли навчання з організації ефективних електронних закупівель

Працівники КМДА, підпорядкованих комунальних підприємств та РДА пройшли навчання з організації ефективних електронних закупівель

Уповноважені особи із проведення закупівель структурних підрозділів КМДА та підпорядкованих їй комунальних підприємств, установ та організацій, а також РДА пройшли навчання з організації ефективних електронних закупівель у системі Prozorro Market. Про це повідомляє Департамент економіки та інвестицій КМДА.
Навчальний семінар відбувся за підтримки Міністерства економіки України, ДУ «Професійні закупівлі» та ДП «Медичні закупівлі України». Відкрили захід перший заступник голови КМДА Микола Поворозник та заступниця міністра економіки України Надія Бігун. Учасниками семінару стали понад 330 осіб, частина з них долучилась онлайн.
Із набуттям статусу кандидата у члени Європейського Союзу Україна повинна гармонізувати своє законодавство у сфері публічних закупівель відповідно до стандартів ЄС. Тому під час навчання учасники обговорили поточні зміни в галузевому законодавстві. Йшлося також про ефективність діяльності централізованих закупівельних організацій, нормативне регулювання електронного каталогу Prozorro Market та переваги його використання.
В умовах воєнного стану необхідно оперативно забезпечувати місто продуктами харчування, паливно-мастильними матеріалами, електроенергією, будівельними матеріалами, медикаментами тощо.
За даними ДУ «Професійні закупівлі», Київська міська державна адміністрація та підпорядковані їй комунальні підприємства, установи й організації є активними користувачами електронного каталогу Prozorro Market і входять у ТОП-5 в загальнодержавному рейтингу користувачів.
Цей механізм в умовах воєнного стану дозволяє через запит цінової пропозиції більш раціонально використовувати бюджетні кошти, а також ефективніше, конкурентніше та безпечніше закуповувати необхідне.

Запис трансляції семінару доступний за посиланням.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»