Головна  →  Новини  →  23 листопада 2023

Віталій Кличко зустрівся з делегацією ЄБРР та обговорив подальшу співпрацю

Віталій Кличко зустрівся з делегацією ЄБРР та обговорив подальшу співпрацю

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся у столичній мерії з делегацією Європейського банку реконструкції та розвитку. Наразі у співпраці з ЄБРР столиця реалізує кілька важливих проєктів. Зокрема, за програмою «Зелені міста». Віталій Кличко обговорив із представниками ЄБРР подальшу співпрацю.
«Європейський банк реконструкції та розвитку – давній і надійний партнер Києва. Ще у 2019 році Київ приєднався до програми ЄБРР «Зелені міста». Ми реалізуємо проєкти, спрямовані на вирішення питань кліматичних змін і довкілля. У межах цієї програми місто втілює проєкти на загальну суму 320 млн євро. Зокрема – «Модернізація міського транспорту м. Києва ІІ». 180 млн євро передбачені на оновлення рухомого складу громадського транспорту. Із них на вагони метро – 50 млн євро, на трамваї – 60 млн євро. Та на комплексну реконструкцію трамвайної лінії й зупинки «Контрактова площа» – 10 млн євро, на капітальний ремонт автопроїздів мосту Метро – 60 млн євро. Бенефіціари проєкту – КП «Київський метрополітен», КП «Київпастранс» та КК «Київавтодор». Також за підтримки ЄБРР столична влада втілює проєкт «Модернізація системи централізованого теплопостачання Києва» – на суму 140 млн євро. Зокрема, йдеться про модернізацію обладнання ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, реконструкцію 8 великих котелень. Капітальний ремонт теплових мереж, закриття 45 малих неефективних котелень із перепідключенням споживачів. Створення системи дистанційного збору та аналізу інформації», – сказав Віталій Кличко.
Він підкреслив, що Київ прагне продовжувати впровадження Плану дій «Зелене місто». Наразі представники міської влади знаходяться в штаб-квартирі ЄБРР в Лондоні на робочих зустрічах щодо зелених облігацій, е-мобільності та адаптації до змін клімату для напрацювання наступних кроків.
Мер Києва подякував керівництву Європейського банку реконструкції та розвитку, що в цей складний для України час ЄБРР підтримує проєкти розвитку, втілення яких є дуже важливими для української столиці.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»