Головна  →  Новини  →  18 січня 2019

Надходження від пайових внесків до бюджета столиці склали півмільярда гривень у 2018 році

До бюджета міста Києва у 2018 році надійшло 543 мільйони гривень від забудовників та замовників проектів із будівництва та реконструкції об’єктів на території столиці. Про це повідомили у Департаменті економіки та інвестицій КМДА.

Загалом Департамент економіки та інвестицій у 2018 році уклав 270 договорів про пайову участь у створенні і розвитку соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва на суму 592 мільйони гривень. Виходу на такі показники сприяло прийняте Київрадою Рішення № 1370/5434 від 13.09.2018 про застосування понижуючого коефіцієнта 0,5 у формулі розрахунку розміру внеску за умови сплати коштів пайової участі до кінця 2018 року.

Проте, починаючи з січня 2019 року, при розрахунку обов’язкового внеску пайової участі понижуючий коефіцієнт не застосовується.

«Практика минулих років свідчить, що це може стати причиною скорочення планових надходжень до бюджета міста, а отже – вплинути на фінансування робіт на важливих інфраструктурних об’єктах. Оскільки кошти, отримані від сплати пайових внесків, спрямовуються на розвиток міської інфраструктури, – зазначила директор Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник. – Тому на сьогодні Департамент опрацьовує пропозиції до депутатського корпусу щодо продовження практики застосування понижуючого коефіцієнта при сплаті пайових внесків».

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»