Головна  →  Новини  →  12 листопада 2019

У 2020 році місто фінансуватиме важливі інфраструктурні об’єкти – Микола Поворозник

У наступному році місто продовжить працювати над втіленням важливих інфраструктурних проектів. Їх фінансування передбачене Програмою економічного та соціального розвитку міста Києва на 2018-2020 роки. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Незважаючи на те, що держава позбавляє столицю таких необхідних їй ресурсів, ми продовжимо роботу над важливими для міста інфраструктурними об’єктами, і виконаємо свої обіцянки перед киянами. Ми неодноразово декларували завершення будівництва Шулявського мосту в кінці цього року, а всього комплексу робіт із реконструкції шляхопроводу – у наступному році. Окрім того, ми продовжуємо активно будувати Подільський мостовий перехід, як і обіцяли мешканцям лівого берегу, зокрема Троєщини. Для мешканців Виноградаря ми продовжимо будувати дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар із електродепо, фінансування якого також закладене у Програму економічного та соціального розвитку міста Києва», – розповів Микола Поворозник.

Він окремо звернувся до мешканців Харківського масиву: «Ми продовжуємо технічне переоснащення і передбачили фінансування заходів на заводі «Енергія», що дозволить забезпечити на підприємстві європейські методики очищення димових газів та в кілька разів зменшити рівень викидів забруднюючих речовин».

Також, за словами Миколи Поворозника, запланована реконструкція та будівництво трамвайної лінії від вул. Гната Юри до ЗАТ «Кисневий завод» та реконструкція трамвайної лінії від вул. Милославської до Дарницького залізничного вокзалу.

«Нещодавно відкрито рух реконструйованою частиною великої окружної дороги до вул. Кульженків. Наступного року ми плануємо продовжити реконструкцію на ділянці від вул. Сім’ї Кульженків до вул. Богатирської з будівництвом транспортної розв’язки в різних рівнях», – підкреслив Микола Поворозник.

Також, за його словами, столиця передбачила понад 400 млн грн на реконструкцію та модернізацію ліфтового господарства у житлових будинках.

«Зауважу, при цьому Бюджет столиці 2020 року залишиться бюджетом розвитку. На всі ці та інші цілі в проекті головного фінансового документі міста передбачено понад 14 млрд грн», – підкреслив Микола Поворозник та звернувся до Кабінету Міністрів та Верховної ради України з проханням розглянути можливість співфінансування важливих для міста та держави в цілому об’єктів.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»