Головна  →  Новини  →  13 листопада 2019

Заходи з реалізації перспективних видів економічної діяльності столиці включено до Програми економічного та соціального розвитку на 2020 рік – Наталія Мельник

Проєкт Програми економічного та соціального розвитку міста Києва на 2020 рік доповнено завданнями та заходами, спрямованими на реалізацію перспективних видів економічної діяльності міста. Про це повідомила директор Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник.

«Це означає, що види економічної діяльності, які становлять спеціалізацію міста, мають значний потенціал і конкурентні переваги, а отже – матимуть пріоритетний розвиток. І в перспективі повинні стати флагманами підвищення конкурентоспроможності саме столиці», – зазначила Наталія Мельник.

Мова йде про фармацевтику та медичні технології, ІТ та креативну індустрію.

Відповідними заходами доповнено сектори Програми економічного та соціального розвитку міста Києва на 2020 рік у частині реалізації концепції «Київ смарт сіті», «Промисловість та розвиток підприємництва», «Туризм» та «Культура».

Основні напрями економічної діяльності – так звані смарт-спеціалізації – були визначені за результатами аналізу регіонального контексту та інноваційного потенціалу державною установою «Інститут економіки та прогнозування» НАН України на замовлення Департаменту економіки та інвестицій КМДА на основі використання офіційних статистичних даних щодо динаміки сфер діяльності за останні кілька років. Визначені смарт-спеціалізації Києва були також підтримані професійною спільнотою під час науково-практичної конференції Kyiv Smart Tracks.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»