Головна  →  Новини  →  28 грудня 2019

Розподіл коштів ДФРР на 2020 рік між проєктами направлено на погодження до Мінрегіону

Розподіл коштів Державного фонду регіонального розвитку, передбачених місту Києву на 2020 рік, між проєктами, які пройшли попередній конкурсний відбір затверджено під час засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в м. Києві.
У січні-квітні 2019 року проведено попередній конкурсний відбір та на засіданні комісії 07 червня 2019 затверджено рейтинговий список. У 2020 році в Державному бюджеті України для фінансування програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР та проєктів - переможців "Всеукраїнського громадського бюджету" передбачено 7,5 млрд грн, з яких за рахунок загального фонду 424,0 млн грн виділено місту Києву.
Згідно з вимогами Бюджетного кодексу України не менше 10% (по 42,4 млн грн) необхідно спрямувати на проєкти за напрямками: «розвиток спортивної інфраструктури» та «енергоефективність навчальних та медичних закладів» та не більше 10 відсотків на реалізацію проєктів - переможців "Всеукраїнського громадського бюджету".
Таким чином, за напрямком «розвиток спортивної інфраструктури» відповідно до рейтингового списку, визначено проєкт «Реконструкція фізкультурно-оздоровчого комплексу на вулиці Райдужній,33-а у Дніпровському районі м.Києва» з сумою фінансування за рахунок ДФРР 42,4 млн грн. Завершення проєкту передбачається в 2020 році.
За напрямком «енергоефективність навчальних та медичних закладів» відповідно до рейтингового списку та враховуючи перехідні проєкти, які автоматично включаються до переліку, кошти в сумі 55,6 млн грн передбачено на проєкт «Реконструкція з добудовою середньої загальноосвітньої школи № 22 на Відрадному проспекті, 36-В у Солом’янському районі». Завершення проєкту передбачається в 2020 році.
Решту коштів, а саме 324,5 млн грн розподілено відповідно до рейтингового списку на проєкт «Будівництво автомобільної дороги на ділянці між вул. О.Довбуша та Броварським проспектом у Дніпровському районі м.Києва» з сумою фінансування за рахунок ДФРР 111,8 млн грн., перехідний проєкт «Реконструкція дюкерних переходів через р. Дніпро», з сумою фінансування за рахунок ДФРР 70,0 млн грн та проєкт «Реконструкція споруд першої черги Бортницької станції аерації на вул. Колекторній, 1-а в Дарницькому р-ні м. Києва. (Коригування) І черга будівництва. Насосна станція першого підйому», з сумою фінансування за рахунок ДФРР 140,0 млн грн.
Рішення регіональної комісії щодо розподілу коштів та перелік проєктів разом з відповідними документами в установленому порядку направлені до Мінрегіону для проведення оцінки та підготовки пропозиції щодо розподілу коштів державного фонду регіонального розвитку на 2020 рік.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»