Головна  →  Новини  →  28 грудня 2020

Київрада затвердила Програму економічного та соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки

Київрада затвердила Програму економічного та соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки

Програму економічного та соціального розвитку на 2021-2023 роки затверджено сьогодні під час сесії Київської міської ради. Її підтримали 69 депутатів.

У системі середньострокового планування Програма економічного і соціального розвитку є єдиним документом, спрямованим на комплексний розвиток міста. Вона не лише базується на Стратегії розвитку. У ній, зокрема, сконцентровані та деталізовані пріоритетні завдання і заходи міських цільових програм, стратегічних планів підприємств, а також визначаються проєкти, які мають передбачатися до фінансування за кошти міського бюджету.

Таким чином, у 2021 році Програмою економічного та соціального розвитку м. Києва на 2021-2023 роки передбачене фінансування будівництва, реконструкцій та капітальних ремонтів об’єктів міської інфраструктури за галузями наступним чином: транспорт – 4,6 млрд грн; житлово-комунальне господарство – 2,4 млрд грн; освіта – 1 млрд 54 млн грн; охорона здоров’я – 285,5 млн грн; соціальний захист – 227,2 млн грн, культура і мистецтво – 292,2 млн грн.

Нагадаємо, проектом Програми, прийнятим до розгляду на пленарному засіданні сесії Київської міської ради 14 грудня 2020 року, на об’єкти будівництва, реконструкції та капітального ремонту було заплановано понад 8 млрд грн. Однак за результатами опрацювання майже 2500 правок обсяги асигнувань на капітальні видатки було збільшено на 925 млн грн. Так, на будівництво та реконструкції додатково спрямовано 476,7 млн грн та на фінансування капітальних ремонтів – 448,3 млн грн.

Зокрема, на транспорт та розвиток транспортної інфраструктури додатково спрямовано 216 млн грн, на модернізацію житлового та ліфтового господарства на умовах співфінансування, модернізацію енергетичного господарства, систем водопостачання та водовідведення, а також розбудову парків – 426 млн грн, на будівництво, реконструкцію та придбання житла, у тому числі для дітей-сиріт, підтримку учасників АТО/ООС та внутрішньо переміщених осіб, а також будівництво гуртожитка для медичних працівників – 180,3 млн грн, на реконструкцію та капітальні ремонти закладів освіти – 261,4 млн грн.

Крім того, проектом Програми економічного та соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки в останній редакції додаткові кошти в розмірі 67 млн грн передбачено на будівництво та капітальні ремонти закладів охорони здоров’я. Трохи більше 95 млн грн додатково закладено на реконструкцію закладів культури та сприяння розвитку креативних індустрій.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»