Головна  →  Новини  →  1 серпня 2022

Завершено громадське обговорення проєкту змін до Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки

Завершено громадське обговорення проєкту змін до Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки

Завершено громадське обговорення щодо внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки, які стосувались уточнення середньострокових цільових індикаторів та актуалізації програмних заходів.

Так, індикатори переглянуто з урахуванням впливу викликів соціально-економічного розвитку, з якими зіткнулася столиця в умовах запобігання поширенню пандемії COVID-19, та необхідності подолання наслідків, що постали перед міською владою у зв’язку з широкомасштабним російським вторгненням в Україну.

Зокрема, скориговано у сторону зменшення очікувані показники розвитку реального сектору економіки та ринку праці, уточнені показники розвитку житлово-комунальної інфраструктури у зв’язку з призупиненням будівельних робіт із модернізації, розширення та реконструкції інженерних мереж, розширено перелік отримувачів соціальних послуг із метою підтримки осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії російської федерації та бойових дій на території України тощо.

Як зазначають у Департаменті економіки та інвестицій КМДА, зміни в частині заходів Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки підготовлено з метою концентрації ресурсів та оптимізації видатків міського бюджету для стабілізації соціальної ситуації у місті під час запровадженого воєнного стану. Йдеться про перегляд програмних заходів, виконання яких наразі є неможливим або не актуальним: проведення рекламних кампаній на зовнішніх носіях у провідних туристичних центрах світу, встановлення туристично-інформаційних терміналів, участь міста Києва у міжнародних виставкових та інших промоційних заходах, проведення спортивних змагань, масштабних культурних і мистецьких заходів, форумів, круглих столів тощо.

Разом з тим, зосереджується увага на заходах із посилення економічної і безпекової ситуації у місті. З цією метою Програму доповнено заходами, зокрема, щодо встановлення технічних засобів відеонагляду на вулично-дорожній мережі столиці, розвитку електронних міських сервісів мобільного додатка «Київ Цифровий» та створення платформи «Електронна медицина», що стало дуже актуальним у період воєнного стану. Крім того, посилюється соціальна підтримка киян і внутрішньо переміщених осіб та їх медичне забезпечення. До Програми також включено заходи щодо покращення економічної ситуації та ситуації на ринку праці шляхом надання клієнтоорієнтованих послуг та відновлення стабільного функціонування господарського комплексу міста Києва.

Відповідний проєкт рішення щодо внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки буде направлено на розгляд депутатів Київської міської ради в установленому порядку.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»