Головна  →  Новини  →  15 грудня 2022

На реконструкцію та капітальні ремонти об’єктів охорони здоров’я Києва на наступний рік передбачено 792,2 млн грн

На реконструкцію та капітальні ремонти об’єктів охорони здоров’я Києва на наступний рік передбачено 792,2 млн грн

Програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки на наступний рік передбачено 792,2 млн грн на реконструкцію та капітальні ремонти закладів охорони здоров’я. Про це повідомляє Департамент економіки та інвестицій КМДА.

Кошти спрямують на завершення реконструкції амбулаторії сімейної медицини з прибудовою центру первинної медико-санітарної допомоги на вул. Гмирі, яка здатна забезпечити понад 30 тисяч мешканців 6-го мікрорайону житлового масиву Осокорки сучасним медзакладом потужністю в 200 відвідувань у зміну.

Крім того, продовжиться реконструкція будівель із добудовою корпусу для розміщення центру нейрореабілітації учасників АТО Київської міської клінічної лікарні № 11. Стаціонар закладу розрахований на 40 ліжок, а сам центр може прийняти понад 520 пацієнтів-учасників АТО з ураженням нервової системи та посттравматичними ураженнями опорно-рухового апарату.

На 2023 рік заплановані також капітальні ремонти Київського міського центру нефрології та діалізу, операційного блоку та відділення анестезіології на вул. Петра Запорожця, а також Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги під створення центру серцево-судинної патології на вул. Братиславській. Буде також проведено капітальний ремонт інфекційного відділення КМКЛ № 9. Продовжаться роботи з реконструкції Київського міського перинатального центру та Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва, проєктування будівництва багатопрофільної лікарні на Троєщині.

Також наступного року заплановано розпочати реставрацію будівлі з пристосуванням амбулаторії Печерського району на вул. Івана Мазепи.

Разом із тим на заходи енергозбереження в закладах охорони здоров’я, зокрема встановлення автономних джерел електропостачання, Програмою передбачено 57,8 млн грн. На капітальні ремонти укриттів, захисних споруд і протипожежні заходи заплановано спрямувати 23,8 млн грн.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»