Головна  →  Новини  →  30 жовтня 2023

Фахівці Департаменту ознайомились з досвідом впровадження Аналітичного порталу Львівщини

Фахівці Департаменту ознайомились з досвідом впровадження Аналітичного порталу Львівщини

Київ як лідер впровадження цифрових рішень у міське господарство та управлінські процеси, маючи розвинену систему муніципальних електронних сервісів, прагне об'єднати їх у єдину систему, яка акумулює великі обсяги інформації та даних.

Це дозволить в режимі реального часу оцінювати ситуацію в будь-якій сфері життєдіяльності міста та оперативніше вирішувати питання розвитку громади.

Представники Департаменту економіки та інвестицій спільно з КНДУ "Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста" провели змістовну робочу зустріч з колегами з Департамент економічної політики Львівської ОДА та експертами проєкту HOVERLA/проєкт USAID в Україні. Метою зустрічі було знайомство з Аналітичним порталом Львівщини - одним із цифрових інструментів прийняття ефективних управлінських рішень з питань регіонального розвитку.

Система дозволяє збирати, обробляти, аналізувати і представляти у зручному форматі статистичну та адміністративну інформацію у розрізі сфер діяльності: від соціальної і комунальної до безпекової.

Крім того, є можливість інтегрувати вже існуючі інформаційні системи та бази даних, які аналізують стан справ за окремими напрямами, а також інформацію з державних реєстрів, використовувати данні з відкритих джерел, зокрема міжнародних сервісів, та нашаровувати інформацію з прив'язкою до певної території, об'єкта та навіть категорії населення.

За результатами зустрічі, досягнуто попередньої домовленості щодо можливої участі проєкту HOVERLA у наданні технічної допомоги зі створення і впровадження аналогічної аналітичної системи в Києві.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»