Головна  →  Новини  →  6 вересня 2022

Попри воєнний стан у Києві продовжують реалізовувати інвестиційні проєкти – Наталія Мельник

Попри воєнний стан у Києві продовжують реалізовувати інвестиційні проєкти – Наталія Мельник

Попри воєнний стан, введений в Україні через широкомасштабне військове вторгнення російської федерації 24 лютого 2022 року, у столиці продовжують реалізовувати інвестиційні проєкти. Про це повідомила директорка Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник.

За її словами, нині в Києві продовжують реалізовувати інвестиційні проєкти у сферах розвитку інфраструктури спорту та відпочинку, охорони здоров’я, благоустрою та облаштування зупинок громадського транспорту, забезпечення містян продуктами харчування, що користуються найвищим споживчим попитом. У рамках виконання інвестиційних договорів продовжується будівництво медичного центру та житлових будинків.

Під час воєнного стану інвестори переважно виконують умови інвестиційних договорів у частині передбачених щомісячних та щоквартальних платежів замовникам проєктів на утримання і розвиток території.

Наталія Мельник також зазначила, що від початку 2022 року на розвиток соціальної та інженерної інфраструктури  інвестори сплатили в бюджет Києва понад 10 млн грн. Обсяг залучених інвестицій у поточному році наразі складає 17 млн грн.

Чимало підприємців-інвесторів активно долучились до підтримки Збройних Сил України та внутрішньо переміщених осіб, які прибувають у Київ. Так, на спортивній базі для пляжного футболу та інших видів спорту у Дніпровському районі організовано тимчасовий притулок для внутрішньо переміщених осіб, а також харчування для військових та сил Територіальної оборони на благодійній волонтерській основі. На території спортивного парку на території одного з парків культури і відпочинку у Деснянському районі організовано супровід фізичного і психологічного відновлення та адаптації поранених армійців.

«Влада міста щиро вдячна відповідальному бізнесу, який в силу можливостей допомагає військовим та долучається до наближення нашої перемоги, а також за підтримку економіки столиці у цей надскладний час», – зауважила Наталія Мельник.

Вона також поінформувала, що наразі міська влада сформувала пакет пропозицій щодо відновлення і розвитку міської інфраструктури, продовжує роботу із залучення інвесторів для реалізації проєктів.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»